1. Veteraan tussen oud-strijdmakkers

  De zeven meter lange panoramafoto in de gang van het Stadsarchief Breda kreeg vrijdag een nieuwe dimensie. Jan Braspenning (100) uit Prinsenbeek, één van de soldaten op de afbeelding van de 2e compagnie van het 6e Grensbataljon, kwam op bezoek. En hij poseerde vrijdag voor deze grote foto die op 28 augustus 1939, bij aanvang van de mobilisatie, werd gemaakt voor de Chassékazerne in Breda.
  (Foto's: Stadsarchief Breda)

  Op de eigen Facebookpagina meldt het Stadsarchief Breda daarover: ,,Heel bijzonder dat we eindelijk iemand hebben ontmoet die dit historische moment heeft meegemaakt. Bedankt Jan!’’ Ook voor Pim Monné van het Mobilisatiemuseum “Weest op uw hoede” in Prinsenbeek is er een bedankje van het Stadsarchief, omdat hij ervoor zorgde dat de veteraan uit Prinsenbeek op bezoek kwam.

   

  Voor een te vergroten afdruk van de complete panoramafoto: klik hier. Het Stadsarchief Breda heeft ook veel beeldmateriaal over Prinsenbeek in de collectie: klik hier. Voor een eerder bericht op Prinsenbeeknieuws.nl over Jan Braspenning: klik hier.

  Donderdag 13 februari 2020
  prinsenbeekmobilisatieStadsarchief Bredaveteraan
  (Foto's: Stadsarchief Breda)
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.