Groenrijkzomergoed 1+1
 1. Verzamelplaatsen afvalcontainers Staart

  Afvalservice van de Gemeente Breda heeft voor het noordelijk deel van Prinsenbeek verzamelplaatsen voor afvalcontainers aangewezen. Vanaf 30 mei dienen de bewoners van wijk De Staart hun containers op zo’n plek te zetten om deze te laten legen.
  Verzamelplaatsen afvalcontainers Staart

  Voor Prinsenbeek is dit de eerste inzamelroute waar dit wordt gerealiseerd, meldt de gemeente desgevraagd.

   

  Verzamelplaatsen maken het ophalen van afval veiliger, stelt de gemeente in een Breda bericht. ‘De grote vuilniswagens hoeven niet meer elke straat in te rijden en om de paar meter stil te staan en op te trekken. Dat vermindert de CO2-uitstoot en vergroot de veiligheid op straat. Het straatbeeld is rustiger en overzichtelijker als afvalcontainers op één plek staan. En ook het leemaken van de containers gaat vanaf één plek sneller en efficiënter.’

   

  Het gaat nu om de straten ten noorden van het Velsgoed, tussen Heikantsestraat, Dopheide, Dennenweg, Beeksestraat en rotonde. Binnenkort worden hier extra stoeptegels met het symbool van een afvalcontainer geplaatst.

   

  Het volgende gebied zit nu in de voorbereidingsfase. Zodra die is afgerond, krijgen de bewoners van die inzamelroute nadere informatie van de gemeente. Met onder meer een plattegrond met de locaties van de inzameltegels. Tot die tijd kunnen zij hun afvalcontainer op de gebruikelijke plaats aanbieden voor lediging.

  Woensdag 18 mei 2022
  PrinsenbeekAfvalservice Bredaafvalcontainers
  Verzamelplaatsen afvalcontainers Staart
  0
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw tips, nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.