Deze website gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.
 1. Verwendagen voor zieke jongeren

  Verwendagen voor zieke jongeren
  De Stichting Nu Jij! organiseert op zondag 11 maart een tapas-kookworkshop voor jongvolwassenen ernstig zieken in de leeftijd van 18 tot 40 jaar. Op 15 april is er een ‘boerendag’ voor chronisch zieke kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar.

   

   

  Beide activiteiten vinden plaats op De Nispenhoeve aan de Beeksestraat in Prinsenbeek. Op 11 maart worden zeventien gasten verwacht. Zij gaan aan de slag met chef-kok Jacques Spijkers en zijn team. Later die middag komen de introducees en hebben zij gezamenlijk een gezellig etentje bij een stukje Spaanse muziek. Met nog wat vrijwilligers erbij is dat dan een club van zo’n 55 man.

   

  Ook voor de ‘boerendag’ zijn er zeventien aanmeldingen. De kinderen mogen samen met hun broertjes, zusjes en ouders deelnemen aan deze dag. ’s Morgens zijn er oudhollandse spellen en dan mogen de kinderen een rondrit maken in een brandweerauto. Verder kunnen ze schilderen en er worden leuke foto’s gemaakt. Na de pannenkoekenlunch is er dan nog een muziekworkshop, met  een gezamenlijk optreden.

   

  Klompen

  Het lijkt de organisatie leuk dat alle ‘boertjes’ klompen dragen. Die krijgen ze cadeau van de Stichting Nu Jij! Kids. Die zoekt ook nog ‘oude’ klompen voor de familieleden die die dag meedoen. 'Misschien dat we ze mogen lenen van een carnavalsvereniging? Alle maten, ook kleintjes voor de broertjes en zusjes, zijn welkom.'

   

  De Stichting Nu Jij! organiseert al zes jaar verwendagen voor ongeneeslijk zieke kankerpatiënten en hun naasten. Initiatiefneemster is Leny van Zundert. Na het succes wilden zij en de andere vrijwilligers ook iets moois  doen voor de jongere doelgroep.

   

  Dit gebeurt onder Nu Jij! 2.0 en Nu Jij! Kids. Ook al waren alle leeftijden welkom op de traditionele verwendagen, uit ervaring was gebleken dat jongeren het een supermooi initiatief vinden maar niet voor zichzelf. Vorig jaar was er in de Nispenhoeve voor het eerst een aangepaste verwendag voor de groep zieke jongeren.

   

  Dertien jaar geleden was Van Zundert zelf ziek en besloot ze, als ze beter mocht worden, om iets te gaan betekenen voor mensen die ziek zijn. Ze werd kapster/haarweker en vanuit haar werk bij haarwerkstudio Francy in Breda kwam ze in contact met ongeneeslijk en chronisch zieke mensen. Met een heel netwerk aan vrijwilligers begon ze met de verwendagen, eerst aan de Zanddreef in Prinsenbeek en later in Etten-Leur. Die dagen moet vooral kwaliteit en klasse uitstralen, waarbij de gasten allerhande mogelijkheden tot ontspanning wordt geboden. Alles wordt bekostigd uit sponsorgelden. http://stichtingnujij2.nl/  

  Donderdag 01 maart 2018
  PrinsenbeekStichting Nu Jij!verwendagen
  Verwendagen voor zieke jongeren
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.