1. Verwendag met Olympiërs en sportauto's

  • De Olympiers vlnr: Annika van der Meer, Lisa Bunschoten, Chris Vos, Marit Bouwmeester en Jetze Plat.
  Menig voorbijganger stopte toch even zondagmiddag in de Beeksestraat in Prinsenbeek. Meer dan twintig opvallende auto’s stonden er voor De Nispenhoeve, meest McLaren sportwagens, maar ook andere als Maserati, Mercedes AMG en Lexus LS trokken de aandacht.

  Ze stonden daar te wachten op gasten van de Stichting Nu Jij! 2.0 die hier vandaag een verwendag hield voor ernstig zieke jonge mensen uit de regio. De twintig speciale gasten begonnen hun dag overigens in Passage Zuidpoort in Breda met een make-over, met een ander kapsel, nieuwe kleding en sieraden. En een portretschets gemaakt door een van de aanwezige kunstenaars. Hun partners werden ondertussen op De Nispenhoeve ontvangen, om vervolgens samen met de eigenaar van één van de opvallende sportwagens een tochtje te maken.

   

  Klasse en kwaliteit

  ,,Het is een echte verrassingsdag’’, aldus Els Holleman, die samen met Leny van Zundert, Esther de Vet, Wilma Heller en Marianne Born, het bestuur van Stichting Nu Jij! 2.0 vormt. Een dag die vooral klasse en kwaliteit moet uitstralen, een dag om de gasten zoveel mogelijk te laten genieten. ,,Mogelijk dankzij veel donateurs en vrijwilligers, die allemaal belangeloos meewerken.’’ Zoals de eigenaren van de auto’s, die op verzoek van de Louwman Group van heinde en verre voor dit doel naar Prinsenbeek waren gekomen.

   

  Na de make-over werden de gasten in Breda door dezelfde auto’s opgepikt en teruggebracht naar Prinsenbeek, waar de champagne werd ontkurkt en een bijzondere presentatie met vijf Olympische en Paralympische kampioenen volgde. Chris Vos (snowboarden), Jetze Plat (handbiken), Marit Bouwmeester (zeilen), Annika van der Meer (roeien) en Lisa Bunschoten (snowboarden) vertelden er over hun inspanningen, prestaties en reizen over de wereld om medailles te winnen.

   

  De topsporters schoven daarna aan bij de speciale gasten van NuJij! 2.0, rondom de sfeervol aangeklede tafels, voor een diner verzorgd door Jacques en Youri Spijkers. En dan was er later op de avond nog muziek van de band ‘Grijs en Gretig’.

   

  Stichting Nu Jij!

  De Stichting Nu Jij! organiseert alweer voor het achtste jaar verwendagen voor ernstig zieke volwassenen. Die vinden in juni plaats, aan de Overveldsestraat in Prinsenbeek, waar dan in twee dagen in totaal 120 gasten worden ontvangen. Sinds 2017 wordt er ook iets moois gedaan voor de jongere doelgroep van 18 tot 35 jaar en voor kinderen die ziek zijn.  Hiervoor zijn de Stichting Nu Jij !2.0 en Stichting Nu Jij! Kids opgericht. 

   

  Jaren geleden was initiatiefneemster Leny van Zundert zelf ziek en besloot ze, als ze beter mocht worden, om iets te gaan betekenen voor mensen die ziek zijn. Ze werd kapster/haarweker en vanuit haar werk bij haarwerkstudio Francy in Breda kwam ze in contact met ongeneeslijk en chronisch zieke mensen. Met een heel netwerk aan vrijwilligers begon ze met de verwendagen, eerst aan de Zanddreef in Prinsenbeek, later in Etten-Leur en nu dus weer terug in Prinsenbeek.

  Zondag 14 april 2019
  Prinsenbeekverwendagzieke jongerenStichting Nu Jij!
  • De Olympiers vlnr: Annika van der Meer, Lisa Bunschoten, Chris Vos, Marit Bouwmeester en Jetze Plat.
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.