Groenrijk 72 111120
 1. Vervanging AED-batterijen mogelijk door donaties

  Bestuursleden van Stichting Prinsenbeek Hartsafe hebben de afgelopen twee weken bij zes AED-apparaten in het dorp de batterijen vervangen. Deze noodzakelijke actie was mogelijk dankzij de donaties die de stichting in het voorjaar heeft mogen ontvangen van vriendengroep ‘Webbe nooit wa’ en de Stichting Kringloop Oud Papier Prinsenbeek (SKOPP).
  Vervanging AED-batterijen mogelijk door donaties
  (Foto: Stichting Prinsenbeek Hartsafe)

  Door Stichting Prinsenbeek Hartsafe

  Met de schenkingen konden maar liefst zes nieuwe batterijen worden aangeschaft voor AED-apparaten die 24/7 bereikbaar zijn voor burgerhulpverleners. Als er geen bijzondere dingen gebeuren, dan kunnen de apparaten de komende vier jaar weer worden ingezet en dienst doen als dat nodig is.

   

  Bestuursleden Kees Oomen en Cees Broos van Prinsenbeek Hartsafe hebben de batterijen van AED-apparaten vervangen in Beeksestraat, Buitenwal, Moleneind, Overveldsestraat, Strijpenseweg en Witte Baan.

   

  De bovengenoemde organisaties worden nogmaals bedankt voor hun zeer gewaardeerde giften. Ook mogen de inwoners van Prinsenbeek en de deelnemers aan de activiteiten van ‘Webbe nooit wa’ niet vergeten worden. Zij zorgen er immers met z’n allen voor dat onder meer de papiercontainers bij de scouting goed gevuld worden met hun oud papier.

   

  Een AED (Automatische Externe Defibrillator) is een draagbaar apparaat dat met een elektrische schok het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand. Er hangen op dit moment ongeveer dertig AED’s in de openbare ruimte in en rond Prinsenbeek. Dat betekent dat in het grootste deel van Prinsenbeek binnen zes minuten een getrainde bediener met een AED-apparaat ter plekke kan zijn, ook omdat er al veel geoefende vrijwilligers zijn. Jaarlijks wordt er in Prinsenbeek ongeveer tien keer gebruik gemaakt van een AED-apparaat.

  Dinsdag 20 augustus 2019
  PrinsenbeekAED-apparatenbatterijenStichting Prinsenbeek Hartsafe
  Vervanging AED-batterijen mogelijk door donaties
  (Foto: Stichting Prinsenbeek Hartsafe)
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw tips, nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.