Groenrijk zomergoed 728
 1. Verkoeling bij De Kuil

  Ruim achthonderd badgasten zochten deze warme vakantiedag verkoeling bij zwembad De Kuil. Dat het druk was bij de Prinsenbeekse natuurplas vrijdag was op de Weimersedreef al goed te zien; de auto’s stonden in een lang rij langs de kant van de weg, evnals op de parkeerplaats richting de golfvereniging.

  De vrijwilligers van het zwembad bij de ingang zijn enthousiast over de opkomst. De gasten reserveren netjes tevoren en ze hebben nog niemand hoeven teleurstellen, vertellen ze. Achthonderd is het maximumaantal in deze tijd van corona, maar zodra er badgasten huiswaarts keren, wordt dat in de administratie verwerkt, zodat weer nieuwe zwemmers welkom zijn. 

   

  Een medewerker van Scorpion Security helpt bij de controle, zodat de vrijwilligers niet voor politieagent hoeven spelen. Maar problemen hebben zich nog niet voorgedaan, vertellen ze. Opvallend is wel dat er ook elke dag mensen reserveren die niet komen opdagen.

   

  Eenmaal binnen is het genieten op het ruime zwembadterrein. Wie de koelte zoekt op een warme dag als vandaag kan op het veld onder de bomen terecht. Wie een potje wil volleyballen, heeft een eigen speelveld. Voor de kleintjes is er een speeltuintje en wie wil zonnen heeft ook genoeg ruimte, op zowel het gras als bij het strandje. Dan is er ook nog de horeca voor wat lekkers. Maar waar de meeste kinderen toch vooral voor komen, is het water. En dat is er genoeg. Om lekker in te spelen, op het kinderstrand van de grote plas, of voor een stoere duik in het diepere gedeelte. Alles onder het toeziend oog van de badmeester.

   

  Reserveren kan via de website van het zwembad: klik hier.

  Vrijdag 31 juli 2020
  PrinsenbeekDe Kuilzwembad
  0
  Reacties