Groenrijk 728 voorjaarsbloeiers
 1. Verdachte collectanten Kanker Onderzoek Fonds

  Haar onderbuikgevoel gaf al aan dat er iets niet klopte, en dat bleek uiteindelijk ook zo te zijn. De collectant die zaterdagavond rond zeven uur bij een zeventigjarige vrouw in wijk De Staart in Prinsenbeek aan de deur kwam, stond daar niet voor de stichting Wereld Kanker Onderzoek Fonds, waarvoor hij zei dat hij collecteerde.

  Hoewel de vrouw genegen is geld te geven voor kankeronderzoek, besloot ze dat zaterdagavond niet te doen. Omdat dit via een soort van tablet moest gebeuren en hiervoor diverse persoonlijke gegevens nodig waren. Vanwege haar twijfels over de collecte ging ze vandaag op onderzoek uit, vertelt ze.

   

  Navraag bij de betreffende organisatie leerde haar dat zij in deze periode geen collectanten op straat hebben in Prinsenbeek. Bovendien dragen zij geen donkerblauwe/zwarte jacks maar feloranje met een embleem op de voor- en achterzijde. Het instrument waarvoor de collectant zogenaamd geld inzamelde, een apparaat voor huisartsen waarmee via blazen kan worden vastgesteld of iemand slokdarmkanker heeft of krijgt, is nog niet op de markt, kreeg ze te horen.

   

  De vrouw heeft vervolgens melding gedaan bij de politie, die haar adviseerde anderen te waarschuwen. Ook is het van belang om meteen de politie te bellen, zodat de verdachte personen nog kunnen worden getraceerd, werd haar verteld. Dit kan zowel via het noodnummer 112 als via 0900-8844.

   

  In wijk De Staart ging het om minstens drie collectanten, netjes uitziende jongemannen van rond de 20 jaar, gekleed in een donkerblauw of zwart jack, met een organisatiekaartje (zonder foto) om de hals. De vrouw vermoedt dat ze ook bij anderen aan de deur zijn geweest en daar mogelijk wel succes hebben gehad.

  Maandag 30 januari 2023
  PrinsenbeekcollectantenWereld Kanker Onderzoek Fondspolitieverdachte
  0
  [nexturl]
  Reacties