Groenrijk 728 100920
 1. Vegen, snoeien en maaien bij de scouting

  Een bruisend verenigingsleven bestaat bij de gratie van de inspanningen van de vrijwilligers achter de schermen. En die zijn er in Prinsenbeek veel, zoals de mannen van de onderhoudsploeg van Scouting Thomas-More. Vanochtend waren ze weer bij De Sjorring, het scoutinggebouw aan het Moleneind, om alles rond de deur netjes te maken.

  Ze worden hierbij niet gestoord, want het is rustig op het terrein. Omdat de kinderen in Prinsenbeek op zaterdag zoveel andere activiteiten hebben, en een aantal stafleden in het weekend werkt, zijn de zaterdaggroepen van de scouting enkele jaren terug al verhuisd naar doordeweekse dagen.

   

  Worstenbrood

  Jan Vermunt, Rudi Aarts, Mathieu de Vries, Peter van Gils, Wim van Leijsen, Bert Suijkerbuijk en Theo van den Hove zijn vandaag aan het werk; Koos Franken en Kees Oomen zijn er anders ook altijd bij op de laatste zaterdag van de maand. Vandaag maken de vrijwilligers ook de zonnepanelen en de goten schoon en verwijderen ze het blad van het plat dak, vertellen ze bij de koffie met worstenbrood, waar ze het naar eigen zeggen eigenlijk allemaal voor doen.

   

  Al sinds de jaren tachtig van de vorige eeuw zorgt de vrijwilligersploeg, in verschillende samenstelling, voor onderhoud en een noodgeval als een gesneuvelde ruit. De groep is ontstaan uit de scoutingploeg die ooit het oud papier ophaalde in het dorp. Ze vegen, snoeien, ruimen blad, maaien het gras en voeren kleine reparaties uit. Ook de rommel rond de glasbakken en papiercontainers op het terrein wordt meegenomen.

   

  Binnenploeg

  En dan ziet alles er buiten weer tiptop uit. Binnen zorgen de mannen wel voor de reparaties, maar het onderhoud is daar in handen van een andere groep. De dames van de ‘binnenploeg’ zorgen er op de eerste maandag van de maand altijd voor dat binnen alles weer blinkt. Oké, de ramen aan de buitenkant nemen ze ook nog mee.

  Zaterdag 25 januari 2020
  PrinsenbeekScouting Thomas-Moreonderhoudgebouwterreinschoonmaken
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw tips, nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.