Groenrijk zomergoed 728
 1. ‘Veengrond in De Berk bijna onomkeerbaar beschadigd’

  Al stemt de uitbundige natuur bij de veenputten en in het broekbos ernaast enthousiast, Corrie van Haperen ziet ook dat van echt herstel van De Berk nog geen sprake is. Zeker niet nu de weergoden het opnieuw laten afweten als het om regen gaat. Na drie gortdroge jaren bezocht BN DeStem het veengebiedje ten westen van Prinsenbeek samen met de natuurgids.
  ‘Veengrond in De Berk bijna onomkeerbaar beschadigd’
  (Archieffoto: IVN Mark & Donge)

  ,,Wat me opvalt is dat die krimpscheuren in de bodem nu alweer terugkeren. De natuur aan het oppervlak is deels hersteld na alle regen. Maar de veengrond zelf heeft klappen gehad die bijna onomkeerbaar zijn’’, aldus de natuurgids in het artikel.

   

  Van Haperen hoopt dat het project Noordrand-Midden een positieve ontwikkeling teweeg brengt. Dit is een groot natuurproject tussen Etten-Leur en Prinsenbeek dat zo wordt ingericht dat water er beter wordt vastgehouden. Behalve Weimeren vallen ook De Berk en het naastgelegen Strijpen binnen dit project. ,,Een goede stap. Hier. Maar ik hoop dat we na de afgelopen jaren in héél Nederland geleerd hebben dat we ons water vast moeten houden, aldus de natuurgids in BN DeStem: klik hier.

  Zondag 13 juni 2021
  PrinsenbeekDe Berknatuurgebiedveendroogte
  ‘Veengrond in De Berk bijna onomkeerbaar beschadigd’
  (Archieffoto: IVN Mark & Donge)
  0
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw tips, nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.