1. Veel reacties op plan Biemanshof

  Na de informatieavond over project Biemanshof aan de Beeksestraat 53 in Prinsenbeek zijn in totaal 61 reacties op het conceptplan binnengekomen. Die hebben ertoe geleid dat het plan op een aantal onderdelen is gewijzigd. Dit meldt projectontwikkelaar Vexpro uit Gilze in een nieuwsbrief aan de omwonenden.

  Het verslag van de bewonersavond half maart, de binnengekomen reacties en het gewijzigde plan liggen nu ter beoordeling bij de Gemeente Breda. Eind mei zullen Vexpro en gemeente dit bespreken. Zodra er met de gemeente overeenstemming is over het gewijzigde plan, kunnen de omwonenden hier weer op reageren.

   

  Nieuwbouwproject Biemanshof roept gemengde reacties op, bleek tijdens de bewonersavond. Veel omwonenden zijn niet blij met de plannen voor het 2.800 m² grote perceel aan de Beeksestraat, terwijl andere dorpsgenoten er in de toekomst juist hopen te kunnen gaan wonen.

   

  Voor het initiatiefplan moet nog een bestemmingsplanprocedure worden doorlopen. In januari heeft Vexpro volgens Vermeer te horen gekregen dat het college van burgemeester en wethouders positief staat tegenover een plan voor vijf patiowoningen en een twee-onder-een-kapwoning óf vier appartementen. Vexpro heeft gekozen voor vier gestapelde woningen in plaats van de tweekapper op de plek van de huidige boerderij. Voor een eerder bericht: klik hier.

  Vrijdag 10 mei 2019
  PrinsenbeekbouwprojectBiemanshofVexpro
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.