Deze website gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.
 1. Veel publiek geniet van geweldige optocht

  De Boemeldonckse optocht vanmiddag trok veel publiek naar Prinsenbeek. Net als de andere kijkers langs de kant, genoot ook burgemeester Paul Depla ‘van een geweldige optocht met weer hele bijzondere wagens’, twitterde hij.

   

  ‘Zoveel energie en gemeenschapszin. Kenmerkend voor Prinsenbeek’, aldus de burgemeester, die met enkele wethouders te gast was in Boemeldonck.

   

  Voorop gingen volgens traditie de winnaars van de Kinderoptocht en daarachter de meest uiteenlopende grote en kleine creaties. Reusachtige wagens als ‘De Boemeldonckse draak’ van de Black Eagles, ‘Het Boemeldoncks orkest’ van De Stampers, de ‘Ganzenfanfare Amor Gansae' van De Leutlaaiers en ‘De Bokkenrijders’ van de Zimkus.

   

  En dat is nog zomaar een greep uit de pracht en praal waarop het van heinde en verre toegestroomde publiek werd getrakteerd. In totaal reden er eenentwintig grote carnavalswagens mee. Maar ook de 45 deelnemers met de kleinere inzendingen in de C-, D- en E-categorieën waren origineel, creatief en grappig. Zoals ‘Munne Chinees is verkeerd gevalle’, ‘Ziedut zitte om te beleggen?’ van De Goeie Meskes en ‘We zijn betast’ van Duo Dakloos.

   

  Volgens de Beeckse Algemene Karnavalsstichting (BAK) is de optocht zonder calamiteiten verlopen. ,,We zijn zeer tevreden over de goede kwaliteit en het was erg druk'', aldus secretaris René Domstorff. 

   

  Het publiek moest overigens wel een beetje geduld hebben vanmiddag. Rond half drie kwam de optocht even tot stilstand aan het begin van de Molenstraat. Er moest doorgang worden verleend aan ambulances, aldus de BAK. Ook warme kleding was hard nodig, want de optocht verliep weliswaar grotendeel droog, het was wel koud met zelfs nog een kleine bui hagel.

  Zondag 11 februari 2018
  PrinsenbeekcarnavalBoemeldonckoptocht
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.