1. Veel optimisme bij heemkundekring

  (Foto's: Jan Rabelink)
  Er klonken veel optimistische geluiden tijdens de jaarvergadering van de Heemkundekring woensdagavond in de volle zaal van Marktzicht in Prinsenbeek. De vereniging en het aanverwante museum De Rijf floreren.

  Bestuurders Jan Rabelink en Ad van Melis werden weer voor drie jaar herbenoemd en Els Boons-Mattijssen treedt als nieuw zesde bestuurslid toe tot het bestuur. Zij zal straks het penningmeesterschap van Wijnand Bouman overnemen.

  Het ledental is flink stijgende en gaat misschien binnenkort het magische getal van 600 gezinsleden halen. Op zondag 28 april wordt met een grote voorstelling in De Drie Linden het zoveelste nieuwe boek gepresenteerd.

   

  Museum De Rijf

  Ook het in 2005 opgerichte museum De Rijf draait op volle toeren en zal in de loop van dit jaar waarschijnlijk de 25.000e  bezoeker verwelkomen. Dat is een mooi resultaat gezien het feit dat er in de afgelopen veertien jaar drie jaren zijn geweest dat het museum vanwege inrichting/verhuizing steeds een flinke tijd gesloten was.

   

  De financiën hebben het in verband met de verhuizing naar en aanpassing van het museum aan de Brielsedreef even moeilijk gehad, maar er is nog voldoende reserve voor de uitvoering van de tweede fase. Het museum is in oppervlakte straks even groot als de locatie aan de Vijverstraat. Ook is afgelopen jaar al een kantine/lezingenruimte in gebruik genomen (ruim 600 m2). Eind dit jaar hoopt men de tweede fase afgerond te hebben en is er nog meer Beekse historie te zien.

   

  De financiële resultaten zullen hierna weer betere cijfers opleveren. Ook het activiteitenprogramma en het museumexpositieschema voor 2019 laten weer veel mooie en aantrekkelijke activiteiten zien.

   

  Maar dit alles vraagt allemaal veel inzet van veel mensen. Het bestuur toonde daarom bij monde van voorzitter Ad van Melis veel waardering voor de vele tientallen vrijwilligers die ieder op eigen manier hun bijdrage leveren.

   

  Feestje

  Er was dan ook alle reden om er gisteren een mooi feestje van te maken. En dat kunnen ze bij de heemkundekring ook, want de komiek ‘Dun Bart’ kwam na de pauze de vereniging feliciteren. Dat deed hij op zijn eigen ludieke wijze. Met orgelmuziek (aangestuurd door een antieke Singernaaimachine), gedichten, liedjes, quizzen, sprookjes en ‘waardevolle’ geschenken werd, tot groot plezier van de aanwezigen en onder luid applaus. menige vrijwillige in het zonnetje gezet. Kortom, het was een – zoals het ook hoort bij deze echte Beekse club – ouderwets gezellige en vrolijke avond.

  Donderdag 14 maart 2019
  prinsenbeekheemkundekring Op de Beekmuseum De Rijf
  (Foto's: Jan Rabelink)
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.