Groenrijk 728 100920
 1. Veel bijval idee verplaatsen weekmarkt

  Via de Facebookpagina van Prinsenbeeknieuws.nl opperde Hanneke Brugmans uit Prinsenbeek dat het mooi zou zijn als de marktkramen van de weekmarkt voortaan op het nieuwe plein op de Markt zouden staan. Ze kreeg veel bijval.
  Veel bijval idee verplaatsen weekmarkt

  ‘Dan blijven de mooie, nieuwe parkeerplaatsen waarvoor ze bedoeld zijn, om je auto te kunnen parkeren’, was haar argument. ‘En het nieuwe plein leent zich voor een veel gezelliger markt.’ Meer dan vijftig mensen reageerden op haar voorstel, allemaal positief. Wel met als voorbehoud dat hier eerst weer WinterWonderBeek moet plaatsvinden.

   

  Toch is niet iedereen enthousiast over dit voorstel. De marktlieden zijn content met de huidige, vertrouwde plek van de weekmarkt en hebben geen plannen om te verhuizen. Het nieuwe deel aan de westkant vinden ze minder geschikt; het is niet praktisch voor de grote wagens. Ook zit de loop er meer in op de huidige plek, wat beter is voor de omzet. En de stroom is in de nieuwe plannen op deze plek aangesloten. Verder vinden ze het ook niet prettig om steeds te moeten verhuizen als er een evenement is. Ze verwachten dat de drukte zoals deze week op de parkeerplaats van tijdelijk aard is, omdat er nu nog wordt gewerkt en omdat er plaatsen in gebruik zijn door de werklieden, zegt aanspreekpunt Matthé van Eijl van de weekmarkt.

   

  Er staan in totaal negen kramen op de Prinsenbeekse weekmarkt, met vis, bloemen, kaas, bakkerijproducten, kleding, sokken en ondergoed, en een poelier, fourniturenhandel en groenteboer.

  Vrijdag 06 december 2019
  PrinsenbeekweekmarktMarktmarktplein
  Veel bijval idee verplaatsen weekmarkt
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw tips, nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.