Groenrijk 728 voorjaarsbloeiers
 1. Veel belangstelling excursie Weimeren

  De natuurexcursie van Staatsbosbeheer in poldergebied Weimeren in Prinsenbeek zondag trok veel belangstelling. Zo’n vijfenveertig geinteresseerden hadden zich goed aangekleed voor de informatieve wandeling op deze winterse ochtend. Ze kregen uitleg over planten en dieren in het gebied en over het natuurproject Noordrand Midden Weimeren.
  (Foto's: Waterschap Brabantse Delta en Staatsbosbeheer)

  Vanwege de grote opkomst werd er in twee groepen gelopen. De deelnemers kwamen vooral uit Prinsenbeek, hoorde projectmanager Marcel Vermeulen van Staatsbosbeheer. Samen met boswachter ecologie Joey Braat van Staatsbosbeheer, omgevingsmanagers Ellen van Aart van Waterschap Brabantse Delta en Jeroen van Leijsen van de Provincie Noord-Brabant vertelde hij over de historie van het gebied, de natuur en de plannen voor project Noordrand Midden Weimeren, waar grasland wordt omgevormd naar waterplas en moeras.

   

  ,,Het was een frisse, mooie dag en we hebben een leuke ronde gelopen. Misschien dat sommige wandelaars er koude voeten aan over hebben gehouden, maar de sfeer was goed.’’ Hoewel de meeste deelnemers uit Prinsenbeek kwamen, bleken veel mensen niet echt bekend met het gebied, ontdekte Vermeulen.

   

  Het is de bedoeling om gedurende de ontwikkeling van de natuur vaker dergelijke excursies te gaan organiseren, aldus Vermeulen. Eerst zal er in januari een informatiebijeenkomst worden georganiseerd. De datum wordt nog bekendgemaakt.

  Maandag 02 december 2019
  PrinsenbeekWeimerenpoldermoerasexcursieStaatsbosbeheer
  (Foto's: Waterschap Brabantse Delta en Staatsbosbeheer)
  0
  [nexturl]
  Reacties