Groenrijk Pasen
  1. Cees Van Steen en Michel Lammens kampioen koppeltoernooi

    Cees van Steen en Michel Lammens zijn de winnaars van het koppeltoernooi 2017 bij Café-Zaal ’t Veehandelshuis in Prinsenbeek. Ze schreven de overwinning vrijdag op hun naam tijdens de jaarlijks terugkerende slotavond van het toernooi.
    Cees Van Steen en Michel Lammens kampioen koppeltoernooi
    (Foto: Wim Rombouts)

     

    Door Wim Rombouts

    Oktober  jongstleden begonnen we met 28 deelnemers, allen lid van een biljartvereniging bij ’t Veehandelshuis, aan dit altijd gezellige toernooi. Elk koppel  speelt wedstrijden in het libre, bandstoten en driebanden. De beslissingen in de partijen worden bepaald door middel van de Belgische telling.        

     

    Zo was op vrijdag 8 december de avond aangebroken waarin het kampioenschap beslist zou gaan worden. Als eerst werden er twee halve finalepartijen gespeeld. De eerste ging tussen Wilbert Martens/Jan Willem Wisse en Wim Rombouts/Kees van den Beemt. Deze partij was kort maar krachtig. Na de partijen libre en bandstoten stond deze partij ruim in het voordeel van Wim en Kees, waardoor de partij driebanden niet eens meer gespeeld hoefde te worden. Met maar 6,27 wedstrijdpunten tegen 22 voor het koppel Wim en Kees was de winkans geheel verkeken voor Wilbert en Jan Willem.    

                                                                                     

    De tweede halve finale ging tussen Toon Joosen/Anton Kavelaars en Cees van Steen/Michel Lammens. In tegenstelling tot de eerdere partij stond deze partij na het libre en bandstoten nagenoeg gelijk. Hier moest het driebanden dus wel de doorslag gaan geven. Hier viel dan ook te zien dat de spanning begon te stijgen. De partij ging zeer moeizaam en ging gelijk op. Het voordeel voor Cees en Michel was dat zij er 5 minder moesten dan hun tegenstanders, waardoor zij dan ook de partij wonnen.

     

    Tegen 23.00 uur kon er gestart worden met de finalepartij tussen Cees/Michel en Kees/Wim. Hier ging het eerste team welvarend van start. Er was bij hen geen houden aan, terwijl bij hun tegenstanders niets lukte. De libre partij werd dan ook met gemak gewonnen door Cees en Michel. Bij het bandstoten ging het juist tegenovergesteld. Kees en Wim konden een paar mooie series maken, waardoor het na 15 beurten al gedaan was. Cees en Michel waren toen maar net op de helft.

     

    In de driebandenpartij kon er dus nog van alles gebeuren. In deze partij ging het goed tegen elkaar op, maar na 11 beurten kregen Kees en Wim het niet meer voor elkaar om door te zetten, terwijl Cees en Michel dat wel voor elkaar kregen. Zij maakten de partij uit in 20 beurten.  Zij mogen zich dus de kampioenen van 2017 noemen.

    Voor beide finaleteams lagen er na afloop mooie prijzen klaar, die beschikbaar waren gesteld door  Cafe-Zaal ’t Veehandelshuis.       

     

    De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagd toernooi en zal dit volgend jaar zeker doorzetten, zodat het team Cees van Steen/Michel Lammens de kans krijgt de titel te verdedigen.

    Zaterdag 09 december 2017
    PrinsenbeekbiljartVeehandelshuis
    Cees Van Steen en Michel Lammens kampioen koppeltoernooi
    (Foto: Wim Rombouts)
    Deel dit artikel op:
    0
    [nexturl]
    Reacties