1. Van den Elshout & de Bont gaat Markt verbouwen

  Van den Elshout & de Bont gaat Markt verbouwen
  Aannemingsbedrijf Van den Elshout & de Bont gaat het plan voor de nieuwe Markt in Prinsenbeek uitvoeren. Het bedrijf uit Waalwijk heeft de aanbesteding voor de herinrichting van de Markt gewonnen, meldt een woordvoerster van de Gemeente Breda.

  Het aannemingsbedrijf heeft de opdracht volgens de gemeente gekregen door onder meer de manier waarop in het ingediende plan met de omgeving wordt omgegaan.

   

  Vandaag was het startoverleg tussen gemeente en aannemer. Als de planning definitief is gemaakt, zal de communicatie richting Prinsenbeek worden opgestart. De eerste fase waarmee de aannemer aan de slag gaat betreft de straat Markt.

   

  Er zal tijdens het werk een tijdelijke parkeerplaats worden aangelegd op de plek van de fonteinen, zodat het aantal beschikbare parkeerplaatsen gedurende het gehele werk gelijk is aan het aantal in de definitieve situatie.

   

  Half december heeft de gemeente het definitieve ontwerp gepresenteerd in het dorp. Toen werd gemeld dat de uitvoering direct na carnaval zou starten en dat volgens prognose de voltooiing in het voorjaar van 2020 is.

   

  Het gehele project is begroot op ongeveer 1,8 miljoen euro. Daarvan is 1 miljoen euro door de gemeente toegezegd. Door de herinrichting van de Markt te laten samenvallen met het vervangen van de riolering aan de straatkant valt nog eens 0,7 miljoen euro vrij, waardoor het totaal beschikbare bedrag op 1,7 miljoen euro komt.

  Donderdag 14 februari 2019
  PrinsenbeekMarktherinrichtingVan den Elshout & de BontBreda
  Van den Elshout & de Bont gaat Markt verbouwen
  Reacties