1. Vacarekring Het Kruispunt

  Vacarekring Het Kruispunt
  (Foto: Het Kruispunt)
  In aansluiting op de leeskring spiritualiteit en de geloofsoefeningen van vorig seizoen start protestantse gemeente Het Kruispunt dinsdag 5 februari een Vacarekring. Die komt tot de zomer eenmaal per zes weken bijeen voor een korte inleiding, een meditatief moment en een nagesprek.

  Door Het Kruispunt

  Er leeft een groeiend verlangen naar innerlijke rust en onthaasting in onze tijd. Veel mensen zoeken hun heil in oosterse meditatiemethoden zoals mindfullness. Wat minder bekend is, is dat ook in de christelijke traditie, in kloostertradities een lange ervaring is opgebouwd met het gaan van de geestelijke weg, waarin verschillende vormen van meditatie zijn ontwikkeld.


  Mindfullness
  In de christelijke meditatie spreekt men niet over mindfullness maar over soulfullness, over bewust leven vanuit je ziel. Daarnaast over Vacare deo: vrij zijn voor God, voor jezelf en voor een ander. Het gaat in die benadering van meditatie over groei in innerlijke vrijheid in relaties en vertrouwen op God.


  In aansluiting op de leeskring spiritualiteit en de geloofsoefeningen van vorig seizoen start er een Vacarekring, die eenmaal per zes weken bijeen komt voor een korte inleiding, een meditatief moment en een nagesprek.


  Op dinsdag 5 februari om 19.15 uur is er koffie. We beginnen om 19.30 en het duurt tot 20.30 uur, net zoals dat was in de serie Geloofsoefeningen vorig seizoen. U mag zich vrij voelen om de eerste keer te verkennen of het bij u past.  Overige data: maandagavond 25 maart bibliodrama, dinsdag 2 april beeldmeditatie, dinsdag 14 mei wandelmeditatie.

   

  Aanmelden

  Graag aanmelden bij de predikante ds.Evelyn Quaak-Kloet, die de kring begeleidt of bij Gerard van Wingerden, via verdieping@hetkruispunt.org. Plaats: protestantse gemeente het Kruispunt, Harmonielaan 24, Prinsenbeek. Wie belangstelling heeft, is van harte welkom!


  De avond met bibliodrama wordt geleid door twee coaches en is te volgen onafhankelijk van de Vacarekring, maximaal 15 deelnemers.

  Zaterdag 02 februari 2019
  PrinsenbeekHet KruispuntVacarekringmeditatie
  Vacarekring Het Kruispunt
  (Foto: Het Kruispunt)
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.