1. Wethouder bezoekt Beekse Markt

  • Wethouder Greetje Bos (rechts) luistert naar het verhaal van kartrekker Erik van den Brand van de Werkgroep Markt.
  De Bredase wethouder Greetje Bos en verschillende betrokken ambtenaren bezochten woensdagmiddag de Markt in Prinsenbeek. Vertegenwoordigers van de Werkgroep Markt gaven bij de kiosk uitleg over de herinrichtingsplannen.

  Het bezoek aan de Markt was het slot van een fietstocht door de Haagse Beemden en Prinsenbeek. Op deze wijze maakt de wethouder leefbaarheid, wijkveiligheid, financiën en energie kennis met verschillende wijken van Breda. ,,Ik wil weten wat er leeft in de wijken, waar de bewoners mee bezig zijn.’’ Het zal zeker niet bij dit ene bezoek blijven, stelde ze. ,,Ik blijf terugkomen.’’

   

  De nieuwe wethouder reageerde enthousiast op de plannen, zoals die door Erik van den Brand en Peter Wijninga van de werkgroep werden toegelicht. ,,Ik vind het er mooi uitzien.’’

   

  De plannen voor de Markt zijn tot stand gekomen door overleg tussen gemeente en dorp. De onafhankelijke werkgroep ziet erop toe dat er goed wordt omgegaan met de wensen en eisen zoals die vanuit de verschillende belangengroepen naar voren zijn gebracht.  De werkgroep bestaat uit Erik van den Brand, Ronald Witte, Peter Wijninga, Gerard Wijnsma en Marc van Oosterbosch, allemaal vanuit het dorp. Vanuit de gemeente zijn dat Peter Bosman en Ronald van Heijningen.

   

  Voor de aanpak van de complete Markt is een bedrag van 1,8 miljoen euro nodig. De gemeente stelt het grootste deel beschikbaar, maar er is nog een tekort van zo’n 70.000 euro. Dat is ongeveer het bedrag dat nodig is om de ‘bedriegertjes’, een fonteinvloer, mogelijk te maken. De werkgroep wil dit bedrag via crowdfunding in het dorp bijeen brengen. Na carnaval 2019 wordt met het herinrichtingswerk gestart. Eind volgend jaar zou de hele Markt gereed moeten zijn.

  Donderdag 09 augustus 2018
  prinsenbeekMarktwerkgroep MarktGemeente Bredawethouder Greetje Bos
  • Wethouder Greetje Bos (rechts) luistert naar het verhaal van kartrekker Erik van den Brand van de Werkgroep Markt.
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.