1. Turners Samensprong trainen buiten

  Bij gymnastiekvereniging De Samensprong in Prinsenbeek zijn deze week de trainingen weer begonnen. Weliswaar niet in sportaccommodatie De Drie Linden, maar vanwege de coronarichtlijnen buiten.

  Vanochtend tegen tien uur zijn de jongenswedstrijdgroepen van trainers Lieke Lotstra en Bjorn Strous op het terrein van de familie Nooren aan de Brielsedreef bezig met hun oefeningen. Het is mooi weer en de omstandigheden zijn ideaal. De Jongens zijn ook blij dat ze weer kunnen trainen, hoewel ze liever weer gebruik zouden maken van de turnhal, vertellen ze. ,,Ik vind het fijn om weer te kunnen turnen, maar binnen is wel leuker’’, zegt Dani (10). Ian (11) vindt het ook leuk op deze manier. ,,Maar ik mis de toestellen.’’

   

  Het is inderdaad anders voor hen, weet Bjorn, die de jongens duidelijk maakt dat ze het beste ervan moeten maken. ,,Na twee maanden moeten we eerst weer conditie opbouwen.’’ Hij merkt wel verschil tussen de jongens en de meisjes. De dames hebben wat meer discipline tijdens de buitentraining, is zijn ervaring. Voor de instructeurs is het ook anders. Vangen bij oefeningen mag bijvoorbeeld niet. En voor de oudere kinderen geldt dat ze voldoende afstand tot elkaar moeten houden.

   

  Alle jeugdgroepen kunnen intussen buiten trainen. Op maandag en dinsdag gebeurt dat op een adres in de Tuintjes en op donderdag, vrijdag en zaterdag aan de Brielsedreef. Zoveel mogelijk op de eigen trainingsdagen, soms op iets andere tijden. Voor de senioren wordt nog een locatie gezocht. Hoewel één van de seniorengroepen al heeft getraind aan de Overveldsestraat.

   

  Corona-coördinatoren

  Om de trainingen zo goed mogelijk te laten verlopen, zijn er strakke regels voor halen en brengen. Hierop wordt toezicht gehouden door de ‘coco’s’, ofwel de corona-coördinatoren, vrijwilligers in hesjes die helpen om alles veilig te laten verlopen. Ook de paardensportvereniging is behulpzaam vanochtend, want het terrein van Ons Genoegen wordt opengesteld om auto’s neer te zetten en kinderen veilig te laten uitstappen.

   

  Trainer Bjorn is blij met de mogelijkheden die worden geboden en met zijn pupillen maakt hij hier ook dankbaar gebruik van. Toch hoopt hij van harte dat op 1 juli de sporthal weer wordt opengesteld. ,,Dan zouden we misschien nog een soort van ‘summerschool’ kunnen opzetten tijdens de vakantie.’’

  Zaterdag 16 mei 2020
  PrinsenbeekDe Samensprongturnenbuitencoronamaatregelen
  Reacties