Groenrijk 728 moederdag
 1. Trots op NAC-lied leerlingen

  De kinderen van groep 6 van basisschool De Zandberg in Breda hebben een NAC-liedje met een videoclip gemaakt. En hun juf Ingrid Entius uit Prinsenbeek is maar wat trots op haar leerlingen; niet in de laatste plaats omdat ze zelf een trouwe NAC-supporter is.
  (Foto's: Uit video groep 6 basisschool De Zandberg)

  Door het nummer te delen met onder andere de NAC-spelers ging ‘We gaan niet opzij’ al gauw los op social media, vertelt ze. ,,De kinderen hopen dat het straks ook op de tribune wordt gezongen’’, aldus de juf, die van haar leerlingen het afgelopen schooljaar een echt NAC-groep heeft gemaakt. Iedere Bredanaar moet toch minstens één keer een wedstrijd van NAC hebben bijgewoond, vindt ze, en dat heeft ze ook overgebracht op de kinderen van haar groep 6.

   

  En toen die de juf tijdens een sportuitzending op televisie ook nog op de tribune hadden zien zitten, wilden ze er echt alles van weten. Daarna werd het een gebruik om vrijdags voor het verlaten van de school nog voor NAC te zingen en te springen, voor een beetje geluk tijdens de wedstrijd. ,,Elke vrijdagmiddag sluiten we af met het zingen van liedjes die de kinderen zelf mogen kiezen. Het liedje 'Ik spring voor NAC' staat daarbij vet op nummer één. Met als tweede 'Savage Love' van Jason Derulo. Die twee hebben we eigenlijk een beetje gecombineerd tot een nieuw nummer."

   

  Van het interview in de klas met Omroep Brabant afgelopen vrijdag werden de kinderen nog enthousiaster. ‘We worden echt beroemd hè juf’, zeiden ze. Beroemd of niet, Ingrid hoopt vooral dat haar groep misschien nog eens de kans krijgt om bij een echte wedstrijd te zijn. Voor de videoclip en het interview met de klas op Omroep Brabant: klik hier.

  Zaterdag 17 april 2021
  PrinsenbeekNACbasisschool De Zandberg
  (Foto's: Uit video groep 6 basisschool De Zandberg)
  0
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw tips, nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.