Groenrijk 728 kerst
 1. Trots op Boss na Crufts

  Ze bracht dan wel geen beker mee naar huis, de ervaring was onvergetelijk, en wat is ze trots op Boss. Marjolein Verwijmeren uit Prinsenbeek deed afgelopen zaterdag met haar hond Boss mee op het onderdeel agility tijdens het grootste hondenevenement ter wereld, Crufts in Birmingham. Ze hebben er uiteindelijk nog een foutloze ronde gelopen.
  (Foto: Marjolein Verwijmeren)

  Hond en baasje hadden hiervoor eerder het enige Nederlande agilityticket bemachtigd. ,,Het was heel overweldigend in het begin, om in zo’n groot stadion te lopen. Zeker als je voor het eerst een internationaal toernooi loopt. Hierdoor heb ik ook mijn eerste rondje verknald’’, vertelt Marjolein. ,,Het tweede rondje ging al een stuk beter, omdat de ergste spanning er toen af was.’’ Ze mochten vervolgens alsnog de finale lopen. ,,Daar hebben we een foutloze ronde neergezet.'' Ze zouden daarop zesde zijn geworden, maar deze finaleronde telde niet mee, omdat Marjolein en Boss al een eliminatie hadden.

   

  ,,Maar het was een fantastische ervaring om in zo’n groot stadion te lopen, waar iedereen uit zijn dak ging'', aldus Marjolein. ,,Zo trots op Boss, want die was in tegenstelling tot mij nergens van onder de indruk. Het was super dat iedereen in het stadion en thuis zo erg meeleefde. Ik denk dat ik na dit niet gauw nog ergens tegenop kijk, echt een superervaring rijker.’’

   

  Agility of behendigheid is een hondensport, waarbij de hond zo snel en behendig mogelijk een hindernisparcours aflegt. Boss is een Australian Kelpie van vier jaar, waar Marjolein nog geen twee jaar agilitywedstrijden mee loopt. Ze trainen bij Terra Agility in Rijsbergen. Afgelopen najaar werd de combinatie overall winnaar in de categorie Large tijdens de afsluitende seizoenswedstrijd van de Raad van Beheer, de Masters. Dat leverde hen ook een ticket op voor de European Open, komende zomer in Denemarken.

  Dinsdag 14 maart 2023
  PrinsenbeekagilityhondensportCrufts
  (Foto: Marjolein Verwijmeren)
  Deel dit artikel op:
  0
  [nexturl]
  Reacties