Groenrijk Pasen
  1. Toiletten Keniaproject gereed

    De vier wc’s die zijn gebouwd voor de Ojienda lagere school in Kenia zijn klaar, meldt Ria Bekkers van het Keniaproject Prinsenbeek. Het geld hiervoor is bijeengebracht tijdens de Brocante Markt.
    (Foto's: Keniaproject Prinsenbeek)

    Door Ria Bekkers.

    We kregen het benodigde bedrag bij elkaar en hebben het geld meteen doorgestuurd. Begin deze week kwam het bericht dat vier toiletten gebouwd zijn. Deze week zijn de hang-wc’s officieel in gebruik genomen en dat werd  gevierd met veel genodigden, zang en dans. En helaas een heel groot bord met de verkeerde tekst. ‘Gesponsord door Ria Bekkers uit Nederland’. Dat moet dus nog veranderd worden in: ‘Gesponsord door Kenyaproject Prinsenbeek’. Soms zijn mensen hardleers…. Elke keer als ik er ben, vertel ik uitgebreid dat het project wordt gerealiseerd dankzij veel mensen om ons heen, die op allerlei manieren hun bijdragen leveren.

     

    Natuurlijk hebben we heel veel foto’s doorgekregen van deze happening. We zullen die de komende weken in de winkel laten zien. De waterpomp is overigens in de eindfase. Daarover volgende week meer.

     

    In de winkel was het afgelopen weekend een gezellige drukte. Wat is het toch een feest als  onze voorraad naar buiten kan en de klanten op hun gemak buiten in het zonnetje kunnen rommelen. En met succes, want we konden weer een mooie opbrengst tellen: €343,40 winkelopbrengst, €150 in de giftenbox en een gift van €200 vanwege een verjaardag. Een leuk idee: in plaats van cadeaus. Dankjewel jarige…. Maria heeft de emballagebox bij Jumbo weer geleegd: €55,15 euro. Dankjewel alle gevers…

     

    Komend weekend weer van alles wat. Het weekend daarna boeken en platen.

     

    Het Keniawinkeltje aan de Groenstraat 42 verkoopt tweedehands spullen die gratis door dorpsgenoten en andere donateurs beschikbaar worden gesteld. De opbrengst is voor scholenprojecten in Kenia. Iedereen is welkom in het Keniawinkeltje op vrijdag en zaterdag tussen 11.00 en 15.00 uur (telefoon 5429310).

    Woensdag 19 september 2018
    PrinsenbeekKeniaproject
    (Foto's: Keniaproject Prinsenbeek)
    Deel dit artikel op:
    0
    [nexturl]
    Reacties