Groenrijk 72 111120
 1. Toelichting onderzoek Beeks Buiten

  Het haalbaarheidsonderzoek voor de nieuwe woonwijk Beeks Buiten in Prinsenbeek is zo goed als afgerond, melden de ontwikkelaars. Die organiseren daarom op donderdag 4 februari een digitale toelichting voor de omgeving.
  Toelichting onderzoek Beeks Buiten
  (Foto: Beeks Buiten)

  Hiermee worden omwonenden en belangstellenden geïnformeerd over hoe de inbreng van het participatietraject van het afgelopen jaar is verwerkt in het eerste plan voor Beeks Buiten. Dit eerste plan voor de nieuwe woonbuurt met zo’n achthonderd woningen aan de zuidwestkant van het dorp wordt samen met alle haalbaarheidsonderzoeken ingediend bij de Gemeente Breda. 

   

  De digitale toelichting vindt plaats op 4 februari tussen 20.00 en 21.00 uur. Belangstellenden voor de toelichting kunnen zich aanmelden via deze link (klik hier). Daarna ontvangt men per e-mail de benodigde gegevens om deel te nemen.

   

  Die toelichting op 4 februari gaat over hoe de inbreng tijdens het participatietraject is geland in de stukken. Dat zijn de tien belangrijke thema’s die als vertrekpunten worden meegenomen in de verdere ontwikkeling als de gemeente Beeks Buiten haalbaar acht en positief besluit. De vertrekpunten betreffen de betrokkenheid van de omgeving, het woningtekort, mobiliteit, dorps karakter, voorzieningen en natuur.

   

  Naast het participatietraject hebben de afgelopen maanden nog andere onderzoeken plaatsgevonden. Samen vormen die het haalbaarheidsonderzoek. De andere onderzoeken gingen onder meer over milieuthema’s, een ontwikkelvisie, woningbouwprogrammering, mobiliteit, impact op voorzieningen, stedenbouwkundig ontwerp, de ruimtelijke impact en de financiële haalbaarheid.

   

  Beeks Buiten betreft een gebied van zo’n 38 hectare tussen Neelstraat, Krekelweg, spoor en Rijtseweg, waarvan volgens de initiatiefnemers een groot deel inmiddels in handen is van de betrokken marktpartijen. De initiatiefnemers van Beeks Buiten zijn: Aannemersbedrijf Van Agtmaal - Somnium Real Estate, Van Wanrooij - Van Schijndel Bouw- en Ontwikkelingsmaatschappij, Vink Ontwikkeling, Horsthuis Bouwmanagement en BPD Ontwikkeling.

  Vrijdag 22 januari 2021
  PrinsenbeekwoningbouwGemeente Bredaonderzoekprojectontwikkelaars
  Toelichting onderzoek Beeks Buiten
  (Foto: Beeks Buiten)
  0
  Reacties