Groenrijk 728 voorjaarsbloeiers
 1. Tijdelijke weg door Weimeren

  Na twee weken werken is de bouwweg tussen de Markweg en Nieuwveerweg inmiddels in aanleg duidelijk zichtbaar in het landschap van de polder Weimeren in Prinsenbeek. Deze doorsteek is een tijdelijke voorziening voor het transport van de af te graven grond bij het realiseren van het project Noordrand Midden.

  Polder Weimeren in Prinsenbeek wordt de komende jaren ontwikkeld tot een grootschalig, waterrijk natuurgebied, zo is ook te lezen op de bouwborden in het gebied. Althans op dat langs de Nieuwveerweg, het bord langs de Mark- en snelweg is mogelijk door de wind omver gegaan. 

   

  De inmiddels aangelegde, tijdelijke zandweg wordt eerst nog geasfalteerd, om straks met de daadwerkelijke inrichting van het gebied te kunnen starten.

   

  Polder Weimeren in Prinsenbeek wordt de komende jaren ontwikkeld tot een grootschalig natuurgebied met waterplassen, moeras, bosjes en ruige graslanden. Deze eerste fase van het project duurt naar verwachting drie jaar. Tijdens de werkzaamheden wordt ook de Polderweg afgesloten voor publiek, evenals de wandelkade naar de Nieuwveerweg. Ter vervanging worden tijdelijke wandelroutes aangelegd. Intussen spreekt de projectorganisatie onder meer het Heemkundekring Op de Beek over hoe straks definitieve recreatie een plek kan krijgen in het nieuwe natuurgebied.

   

  In Noordrand Midden werken Provincie Noord-Brabant, Waterschap Brabantse Delta en Staatsbosbeheer samen aan waterrijke natuurontwikkeling. Die ontwikkeling omvat de natuurgebieden Weimeren, Strijpen/De Berk en Kelsdonk/Zwermlaken ten noorden van Etten-Leur en Prinsenbeek.

  Zondag 25 oktober 2020
  PrinsenbeekWeimerennatuurontwikkelingweg
  0
  [nexturl]
  Reacties