1. Tijdelijk parkeerterrein Markt ver klaar

  Er is sinds carnaval het nodige werk verzet op de Markt in Prinsenbeek. Het tijdelijke parkeerterrein is al ver klaar. Dat moet ook wel; komende maandag begint aannemingsbedrijf Van den Elshout & de Bont Waalwijk BV met de zogenaamde eerste fase van de herinrichting van de Markt en omgeving.

  Het deel van het marktplein waar tot voor kort de fonteinen stonden, heeft nu al een metamorfose ondergaan. Eerder waren hier de BAK-tegelplateaus en het Boemeltje verwijderd. Nu zijn ook de fonteinen eruit gehaald. En dat was nog een flinke klus, vertelt een medewerker van Van den Elshout & de Bont. ,,Die waren met beton ouderwets, degelijk gemaakt; de restanten moesten met een paar vrachtwagens worden afgevoerd.’’

   

  Nadat alle leidingen van de fonteinen ook waren verwijderd, is het nieuwe riool geplaatst en is er 300 ton gebroken puin ingereden. Dat wordt vandaag met de shovel vlak gemaakt. Donderdag gaat er zes centimeter asfalt overheen, voor de tijdelijke parkeerplaatsen. Vanaf maandag kunnen daar dan auto's worden weggezet. Dit ter vervanging van de plekken aan de noordkant van het marktplein. 

   

  Maandag om 07.00 uur start de aannemer namelijk voor de appartementen aan de noordkant, evenals op de kruising Markt-Kapelstraat-Beeksestraat. De straat wordt dan volledig afgesloten voor verkeer. Woningen en bedrijven blijven te voet wel bereikbaar via trottoir of over loopschotten.

  Woensdag 20 maart 2019
  PrinsenbeekMarktVan den Elshout & de Bont Waalwijk BVherinrichting
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.