Deze website gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.
 1. Tai Chi van Roemeense topper

  Tai Chi van Roemeense topper
  Vereniging Tai Chi –Qigong Prinsenbeek is vorige week weer van start gegaan met het verzorgen van Tai Chi-trainingen (Yang style). ,,Tai Chi is een Chinese bewegingskunst, die zich kenmerkt door langzame, circulaire en harmonieuze bewegingen’’, vertelt de uit Roemenie afkomstige Anca Poroineanu, die de lessen verzorgt. (Foto: John Backx)   
  Vereniging Tai Chi –Qigong Prinsenbeek is vorige week weer van start gegaan met het verzorgen van Tai Chi-trainingen (Yang style). ,,Tai Chi is een Chinese bewegingskunst, die zich kenmerkt door langzame, circulaire en harmonieuze bewegingen’’, vertelt de uit Roemenie afkomstige Anca Poroineanu, die de lessen verzorgt.


  (Foto: John Backx)   
   
  ,,Tai Chi is voor jong en oud ’’, vertelt ze. ,,Tai Chi vergroot het lichaamsbewustzijn en de coördinatie, herstelt je energiebalans en is stressverlagend door ontspanning en beweging.’’
   
  Anca Poroineanu kwam naar Nederland voor haar partner en woont inmiddels twee jaar in Prinsenbeek. Na haar studie natuurkunde aan de universiteit van Boekarest heeft ze geruime tijd les geven in haar vak. Haar grote hobby was altijd Tai Chi. In 2007 wist ze zelfs beslag te leggen op de tweede plaats tijdens de nationale Roemeense kampioenschappen. Dit in de disciplines Tai Chi en Taijijian (Tai Chi met zwaard). Sinds 2008 is ze bevoegd Tai Chi- instructrice. Door les te geven en samen met cursisten te trainen wil ze haar Tai Chi-kennis ervaringen graag delen.
   
  De lessen zijn vrijdagochtend van 9.00 tot 10.00 uur in de gymzaal van Sporthal De Drie Linden. Wanneer het weer het toelaat, is er ook buiten les. Dit is op dinsdagochtend van 9.00 tot 10.00 op het sportveldje aan de Prinsenboschlaan (ter hoogte van nummer 37).
   
  Geïnteresseerden kunnen vrijblijvend kennismaken met Tai Chi. De eerste maand is volledig gratis, daarna kost het 15 euro per maand. Voor meer informatie: 076-8885251.
  Dinsdag 28 augustus 2012
  PrinsenbeekTai Chi
  Tai Chi van Roemeense topper
Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.