Regiobank bedrijfshypotheek 728
 1. Tachtigjarige Anneke breit 500 poppetjes

  Anneke van den Berg-Frishert uit Prinsenbeek breide de afgelopen paar jaar meer dan vijfhonderd poppetjes voor kinderen op de eerste hulp en kinderafdeling van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg. Vandaag wordt ze tachtig en dit is daarom een mooie dag om haar eens in het zonnetje te zetten, vindt haar familie.
  Tachtigjarige Anneke breit 500 poppetjes
  (Foto: Familie van den Berg)

  Het breien van de poppetjes is in de coronatijd ontstaan als tijdverdrijf. Anneke verveelde zich zo geen moment. Ze gaf haar creaties gratis weg. De uitwerking op de kinderen in het ziekenhuis bleek geweldig. ,,Elk kind mocht steeds een poppetje uitzoeken en dit is nog steeds een groot succes. Klandizie verzekerd; zolang zij doorgaat, want inmiddels zijn er al meer dan vijfhonderd poppetjes uitgedeeld.’’

   

  Anneke is geen onbekende in het dorp. Als meisje van zestien jaar ging zij als kapster aan de slag in de kapsalon van Paula Bogers, eerst in Princenhage en niet veel later in Prinsenbeek. Anneke en Paula waren in die tijd zeer vooruitstrevende kapsters en beheersten de laatste trends perfect. Zodoende leerde Anneke de Beek kennen en omgekeerd.

   

  Na haar huwelijk met Ben van den Berg gingen zij in de Wiek wonen, waar hun kinderen Herold en Marie-José opgroeiden. Inmiddels is Anneke weduwe en woont zij naar alle tevredenheid in de Kapelstraat. Zij is nog erg actief, onder meer als mantelzorgster voor enkele ouderen. En ze maakt ook graag een praatje wanneer je haar tegenkomt.

  Zondag 26 juni 2022
  Prinsenbeekpoppetjesbreientachtig jaar
  Tachtigjarige Anneke breit 500 poppetjes
  (Foto: Familie van den Berg)
  0
  Reacties