1. Succesvol WK obstacle running

  Met in totaal zes medailles, vier dikke rubberen polsbanden en twee kwalificatieplaatsen voor het EK was team BOTS uit Prinsenbeek bijzonder succesvol tijdens de eerste deelname aan het WK Obstacle Course Racing. Dit vond dit weekend plaats in Londen.
  (Foto's: Larry Rombouts)

  Dit meldt Larry Rombouts van BOTS Bootcamp Bootcamp & Obstacle Training & Survival trots. Samen met teamgenoten Noah Wensel uit Langeweg en Carlita Versteeg uit Breda heeft hij een uitstekende prestatie neergezet. Dit tussen deelnemers uit onder meer USA, Canada, Puerto Rico, Jamaica, Zuid-Afrika, Korea, China, Australië en alle Europese landen.

   

  Vrijdag legde hij een parcours van 4,4 kilometer af, met 24 obstakels. ,,Ondanks de korte afstand was aan de moeilijkheidsgraad duidelijk te merken dat het om een WK ging.’’

   

  Zwaarste race

  Zaterdag was de aller zwaarste race die Rombouts ooit op de 15 kilometer had afgelegd, met 76 obstakels en erg slechte weersomstandigheden. ,,Regen, wind en een lage temperatuur maakten het parcours zo zwaar dat tachtig procent van de 2.400 deelnemers het polsbandje moesten laten doorknippen. Marshalls knippen de bandjes door als een deelnemer een obstakel niet kan nemen. ,,Ook ik moest het bandje helaas laten doorknippen in de laatste kilometer voor de finishlijn. Ik heb de finish wel gehaald en een medaille verdiend, maar helaas zonder polsbandje.’’

   

  Noah Wensel daarentegen is verbazend snel gefinisht, mét bandje. De jonge pupil en instructeur bij BOTS heeft het parcours afgelegd in 3 uur en 15 minuten. Helaas niet genoeg voor een podiumplaats, maar in zijn categorie was hij wel de enige die finishte met het bandje.

   

  Zondag was Carlita Versteeg overgevlogen om het team te versterken voor de teamopdracht. Zij startte als eerste op het onderdeel snelheid. Dit waren de 4,5 kilometers over 22 obstakels op nat en modderig parcours. Anders dan vele anderen slaagde zij er wel in om de ‘inverted wall’ te nemen. Door kou en verzuring van spieren werd ‘stairways to heaven’ een te grote barrière, waar Versteeg haar bandje moest inleveren.

   

  Haar estafette-bandje mocht ze houden, om aan het eind van haar race aan Rombouts te kunnen overhandigen. Die kon vervolgens met een betonnen bal van zo’n 25 kilo door een modderige akker, met nog een aantal zware voorwerpen. Na zijn laatste onderdeel was het de beurt aan Noah Wensel op het onderdeel techniek. Het jonge talent had vlak voor de race gehoord dat hij zich reeds gekwalificeerd had voor een plaats op het EK in Italië 2020. Ook op het WK legde hij zijn parcours met succes of. Met z’n drieën moesten tenslotte nog de laatste zeven obstakels nemen.

   

  Voor elke atleet die succesvol het parcours volbracht, was er een medaille. Degene die ook nog het polsbandje wist te behouden, kreeg nog een dikke, rubberen polsband voor dit grote succes. Met in totaal zes medailles, vier rubberen polsbanden en twee kwalificatieplaatsen voor het EK was team BOTS zeker succesvol tijdens deze eerste deelname aan het WK.

   

  Volgend jaar wordt het WK gehouden in Vermont USA. ,,Daar gaan we nu onze pijlen op richten. Door volop trainen, voorbereiden en oefenen op onze nieuwe locatie bij SBS3 in Prinsenbeek. Hier starten we binnenkort met de bouw van een nieuwe trainingslocatie’’, aldus Rombouts. www.botsbootcamp.nl 

  Maandag 14 oktober 2019
  PrinsenbeekBOTSbootcampobstacle runningWKLonden
  (Foto's: Larry Rombouts)
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.