Groenrijk 72 111120
 1. Succes BAK-TV smaakt naar meer

  Niet minder dan 34 uur live-tv bracht de Beeckse Algemene Karnavalsstichting (BAK) afgelopen carnavalsdagen vanuit de voor de gelegenheid ingerichte studio in Zaal Marktzicht in Prinsenbeek. En de belangstelling was boven verwachting. De BAK van Boemeldonck kijkt dan ook terug op een zeer geslaagd digitaal evenement en denkt na over een vervolg na coronatijd.
  Succes BAK-TV smaakt naar meer
  DJ Ralph en Dreeke. (Foto: van BAK TV)

  ,,Het was best spannend’’, vertelt Bas Damen, die samen met Han de Graaf, Robin de Craen en Rik Ottenheim de schouders had gezet onder de megaklus. Die al begon met de muziekquiz een week eerder. Maar de kijkcijfers waren veel hoger dan verwacht, zeker op carnavalszondag, aldus Damen. Wandelen langs de bouwwerken van de Boemeldonckse Karnavals Versiering (BKV) en BAK TV bleken een mooie combinatie.

   

  Meest populair waren DJ Ralph en Dreeke; tijdens hun Kneiterparade 5.0 werd er via bijna vijfhonderd schermen naar BAK TV gekeken. Maar ook de compilatie van de Grote Optochten, Boemelvard en het opteden van Veul Gère werden erg goed bekeken. De Jeugdquizz op zaterdag telde 120 deelnemers.

   

  Hoewel het grote geheel een succes genoemd mag worden, verliep niet alles vlekkeloos. Enkele keren werd de streaming onderbroken omdat er muzieknummers te beluisteren waren die volgens Buma/Stemra niet toegestaan waren. Dit probleem was beperkt en deed weinig af aan de verder uitstekend verlopen uitzendingen.

   

  De gemeente had een vergunning gegeven om de uitzendingen mogelijk te maken. Hiervoor mocht zelfs tot 23.00 uur in de studio worden gewerkt. En voor de betrokkenen ging de avondklok pas om middernacht in. Tijdens de uitzending heeft de BAK in de studio één keer controle gehad in verband met de coronaregels. Alles bleek prima op orde.

   

  Na deze geslaagde online editie, denkt de BAK al na over een vervolg. Als er volgend jaar weer ‘normaal’ carnaval kan worden gevierd, zouden bepaalde evenementen misschien ook via livestream getoond kunnen worden. Mogelijk dat het iets is voor de Prinsenzitting of de prijsuitreiking, oppert Damen.

   

  Voor wie nog eens terug wil kijken of bepaalde onderdelen van BAK TV afgelopen weekend heeft gemist, kan veel terugvinden op het YouTubekanaal (BAK Boemelvideo): klik hier.

  Donderdag 18 februari 2021
  prinsenbeekcarnavalBoemeldoncklivestream
  Succes BAK-TV smaakt naar meer
  DJ Ralph en Dreeke. (Foto: van BAK TV)
  0
  Reacties