Groenrijk 728 sept
 1. Stralende start Beekse kermis

  Als de kermis van start gaat op een zonovergoten vrijdag, dan lijkt succes gegarandeerd. Vanaf het moment dat de scholen ‘s middags uit waren, was het een gezellige drukte op de Markt in Prinsenbeek.

  In vriendengroepjes en met ouders wisten veel kinderen de weg naar het kermisterrein ook een dag eerder dan gebruikelijk goed te vinden. De stemming was uitgelaten; iedereen leek blij met weer eens een mooi evenement in het dorp.

   

  Terwijl de kleintjes in de draaimolen hun rondjes draaiden, waagde de iets oudere jeugd zich op de draaiende bank van de attractie ‘Show Time’. Maar ook de botsauto’s, trampolines en zweefmolen hadden aantrekkingskracht. Net als de gokautomaten, het touwtje trekken en de snoepkraam.

   

  De kermis is opgebouwd op het noordelijk deel van het parkeerterrein en het nieuwe stuk van het marktplein. Het is dit jaar afgezet met hekken om bezoekersaantallen in de gaten te kunnen houden. Maar de verwachting is niet dat ook daadwerkelijk mensen bij de ingang moeten wachten omdat het te druk is. Volgens de beveiligers bij de entree mogen er maximaal zevenhonderdvijftig mensen tegelijk aanwezig zijn en dat aantal werd op het drukste moment vrijdagmiddag nog lang niet gehaald.

   

  Kermisactie OVP

  Ondernemersvereniging Prinsenbeek (OVP) heeft een kleurplaatactie waarmee kinderen muntjes voor de kermis kunnen verdienen. De kleurplaat kan worden opgehaald bij de deelnemende winkeliers, maar kan ook worden gedownload op www.kooplokaalprinsenbeek.nl. De ingekleurde kleurplaat kan worden ingeleverd bij Speelgoed & Kadohuis Babsies aan de Loopstraat 1. Dit kan tot 16.00 uur op zaterdag 18 september. Een mooi ingekleurde kleurplaat is goed voor een muntje voor de kermis op maandag. Op 18 september kiest de OVP uit al die kleurplaten de drie mooiste. De winnaars worden gebeld en krijgen dan nog een kermisverrassing.

   

  De kermis op de Markt in Prinsenbeek duurt tot en met maandag 20 september en is geopend tussen 13.00 en 23.00 uur. Toegang is gratis.

  Vrijdag 17 september 2021
  Prinsenbeekkermis
  0
  Reacties