Deze website gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.
 1. Stralend jubileum op de ‘welpenhei’

  • (Foto: Steffie van de Riet)
  Scouting Thomas-More in Prinsenbeek viert vandaag het tachtigjarig jubileum. Vanmiddag kwamen alle scouts samen op de zogenaamde ‘welpenhei’, het veld aan de Postbaan waar het acht decennia geleden allemaal begon.

   

  Piet Biemans (86) weet het nog goed. Terwijl de kinderen van de verschillende groepen zich met allerlei spellen uitleven onder de heerlijke voorjaarszon, zit hij met Ad Lotstra (welp in de jaren vijftig) en Kees en Joke Schalk (thuis op de akker aan de Postbaan) op de scoutingbanken herinneringen op te halen. Biemans was een welp van het eerste uur. ,,We kwamen toen samen in de kerk en liepen daarna met z’n alleen naar hier’’, vertelt hij. ,,Toen de oorlog begon kwam alles stil te liggen.’’

   

  Gedurende de dag weten nog meer oud-leden de ‘welpenhei’ te vinden. Verschillende nadat ze tevoren al de expositie van de scouting in Museum De Rijf aan de Brielsedreef hebben bezocht. Zo’n 165 mensen gingen daar vandaag een kijkje nemen. In totaal zijn er al zo’n duizend belangstellenden bij de expositie langs geweest. Ook op 6 mei is er nog een openstelling.

   

  Vanavond is er vanaf 19.00 uur nog een reünie in scoutinggebouw De Sjorring aan het Moleneind.

  Zaterdag 14 april 2018
  PrinsenbeekscoutingjubileumreunieMuseum De Rijf
  • (Foto: Steffie van de Riet)
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.