Groenrijk kerst 2021
 1. Mooie opbrengst prestaties Tour du ALS

  Het Prinsenbeekse team ‘Daddy Cool heeft 25.481 euro opgehaald tijdens de negende editie van de Tour du ALS afgelopen zaterdag. Acht sportieve fietsers beklommen de Mont Ventoux in Frankrijk, samen met Bekenaar Jack Smits bij wie de ziekte ALS is vastgesteld.
  (Foto's: Team Daddy Cool)

  Ook het met Prinsenbeek verbonden Team Inske haalde veel geld op, volgens de website Tourduals.nl. Deze tien deelnemers waren goed voor in totaal 23.934 euro sponsorinkomsten.

   

  Daddy Cool – zoals Jacks kinderen hun vader noemen  - bestond uit in totaal acht personen, met ook Rob Hennekam, Gert Jan van Poppel, Rolph Kavelaars en Joris Smits. ,,Het is fantastisch hoe het is gegaan, vertelt Hennekam desgevraagd. Als team zijn we met een tandemracefiets met Jack de berg op gegaan. Het was een dag vol mooie momenten, met een lach en met een traan.’’ Sommige teamleden zijn daarna nog twee keer naar boven gefietst. Hennekam wil namens het team alle donateurs en supporters nog hartelijk bedanken.

   

  De negende editie van Tour du ALS kan volgens de organisatie de boeken in als de dag die werd afsloten met een recordopbrengst voor de strijd tegen ALS. Zo’n vijfhonderd deelnemers uit Nederland en België haalden maar liefst 1,2 miljoen euro op voor onderzoek naar de oorzaak en behandeling van ALS en het verbeteren van de zorg en kwaliteit van leven van huidige ALS-patiënten.

  Maandag 13 september 2021
  PrinsenbeekTour du ALSMont Ventoux
  (Foto's: Team Daddy Cool)
  0
  Reacties