1. Sport en spel bij Koningsspelen

  Op de velden van voetbalvereniging Beek Vooruit in Prinsenbeek was het vanochtend een drukte van belang. Leerlingen van de groepen 3 tot en met 8 hadden hier hun Koningsspelen.

  De onderbouw deed allerlei spellen onder aanvoering van CIOS-studenten. Ouders begeleidden de groepjes. De bovenbouwleerlingen werden aangestuurd door Breda Actief, aldus Joris van den Dungen van de ouderraad die het evenement mee had georganiseerd. De kleuters deden spelletjes bij de school.

   

  De zon maakte er een vrolijke ochtend van. ,,De kinderen hebben er geen last van, maar het is best koud’’, aldus een andere organisator van de ouderraad. ,,Vorig jaar was het dertig graden. Dit jaar geen waterspellen.’’ Wel een gezamenlijk eindspel.

   

  De Koningsspelen vormen de grootste sportdag van Nederland. In Breda nemen op maar liefst vijftien verschillende locaties ruim 7.300 kinderen deel aan afwisselende sport- en spelactiviteiten. Ook op basisschool De Griffioen was er volop sportiviteit voor alle groepen. Hier vond het evenement plaats op en rond het schoolterrein. Bij aanvang was er een gezamenlijk ontbijt. Op het schoolplein stond ook een groot springkussen. 

   

  Montessori+ Prinsenbeek deed niet mee aan de Koningsspelen. Deze school heeft over een paar weken een sportdag.

  Vrijdag 12 april 2019
  PrinsenbeekKoningsspelenbasisschool De Horizonbasisschool De GriffioenMontessori+ Prinsenbeek
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.