Deze website gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.
 1. Sponsorloop Griffioen levert €11.657 op

  (Foto's: De Griffioen)
  De Sponsorloop van basisschool De Griffioen in Prinsenbeek heeft maar liefst €11.657,40 opgebracht. Dat is eind vorige week bekendgemaakt.

   

  Door Elise Vissers

  Op woensdagochtend 4 april hebben de kinderen van De Griffioen een sponsorloop gehouden, om op een sportieve manier geld op te halen voor twee doelen. Een deel van de opbrengst gaat naar het Jeugdsportfonds en het andere deel wordt  gebruikt voor het aankleden van het schoolplein. Het Jeugdsportfonds zet zich in voor kinderen voor wie sporten niet van zelfsprekend is.

   

  Er is een mooi bedrag opgehaald: 11.657,40 euro! Hiervan gaat de helft naar het Jeugdsportfonds en kunnen dus veel kinderen gaan sporten!

   

  De leerlingen hebben ook een ontwerp mogen maken van de nieuwe speelplaats. Dit varieerde van geweldige tekeningen tot creatieve maquettes. Deze ideeën zullen gebruikt gaan worden bij het aanpassen van de speelplaats in de nabije toekomst.

   

  De sponsorloop werd geopend door de ambassadeur van het Jeugdsportfonds, tevens Nederlands kampioen squash, met vervolgens een actieve warming-up op het schoolplein. Onder begeleiding van een enthousiaste fitnesstrainster, op zwepende muziek, werden alle kinderen en leerkrachten opgewarmd voor de loop. Opgewarmd dat waren ze! Ze konden niet wachten tot het startschot werd gegeven. De groepen 3 tot en met 8 liepen om het schoolgebouw en de kinderen uit de groepen 1 en 2 hadden een hindernisparcours op het schoolplein. Na afloop ontvingen de kinderen een lekker stuk fruit. Met behulp van leerkrachten, hulpouders, de ouderraad en de EHBO is alles goed verlopen en was het een geslaagde ochtend!

  Maandag 16 april 2018
  Prinsenbeekbasisschool De GriffioensponsorloopJeugdsportfonds
  (Foto's: De Griffioen)
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.