1. Speelgoedwinkel wordt kledingzaak

  Speelgoedwinkel wordt kledingzaak
  Groenstraat 15 in Prinsenbeek krijgt deze zomer een nieuwe bestemming. Eigenaresse Patricia van Gils gaat haar speelgoedzaak Van Uum Toys - Deco - Gifts ombouwen tot kledingwinkel Stijlvol-Stoer. Die zit nu nog aan de overkant van de straat en gaat dus verhuizen. Daarmee verdwijnt na ruim zestig jaar de speelgoedwinkel uit het dorp.

  De redenen zijn simpel: de speelgoedbranche is wel heel ingewikkeld geworden en de kledingbranche geeft Patricia nieuwe energie.

   

  Het veranderen van winkelformule zit Patricia in het bloed. Haar oma begon in de jaren vijftig van de vorige eeuw een winkel in speelgoed en luxe en huishoudelijke artikelen in de Beeksestraat. Maar haar moeder wilde eigenlijk alleen speelgoed verkopen en begon in 1971 een speelgoedwinkel in de Groenstraat. Patricia is daar sinds 1992 ook werkzaam. Toen haar moeder in 2008 overleed, was Patricia net mede-eigenaar geworden en vond ze het al leuk om na te denken over een breder winkelaanbod. In 2013 nam ze er woondecoratie bij. Nog was haar innovatieve honger niet gestild: vorig jaar opende ze haar kledingwinkel Stijlvol-Stoer.

   

  Cirkel is rond

  Daar waar haar moeder niet de huishoudelijke apparaten-kant op wilde, heeft Patricia nu besloten te stoppen met speelgoed. En daarmee is de familiecirkel weer rond. Patricia is erachter gekomen dat ze het wel heel erg leuk vindt om mensen te helpen een nieuw outfit uit te zoeken of klanten te adviseren over kleur en stijl. ,,Mensen adviseren over speelgoed is er eigenlijk bijna niet meer bij’’, zegt ze. ,,De meesten weten via internet wat ze willen hebben en komen het in de winkel halen. Omdat ook de marges in de speelgoedbranche steeds kleiner zijn geworden, en de contacten vanuit de leveranciers ook meer onpersoonlijk worden, ging het bij mij aan meerdere kanten wringen.’’

   

  Lastige beslissing

  Het was een lastige beslissing voor Patricia. ,,Maar het feit dat ik met de kledingverkoop weer echt contact heb met mijn klanten geeft me weer heel veel nieuwe energie”, vervolgt Patricia. En dat kan menig klant beamen. Met groot enthousiasme staan zij en haar team elke dag klaar om jong en oud, man of vrouw, in het nieuw te steken. Mocht de klant de juiste combinatie niet zelf kunnen vinden, dan hoopt Patricia dat zij als vanouds mag helpen en adviseren.

   

  Carnavalsartikelen

  Ze vindt het wel jammer dat er straks geen speelgoedwinkel meer is in ons dorp. Stiekem hoopt ze dat er een partij komt die een nieuwe begint. Voorlopig heet Patricia iedereen nog van harte welkom in beide winkels. ,,Nieuwe spullen, waaronder speelgoed, komen nog binnen en er zijn volop leuke aanbiedingen.’’ En ze blijft straks zeker nog carnavalsartikelen verkopen.

  Dinsdag 16 april 2019
  Prinsenbeekspeelgoedwinkelkledingzaak
  Speelgoedwinkel wordt kledingzaak
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.