1. Minder bomen, spectaculaire brand

  • Jens, Stan, Geert en Tess zamelden honderd bomen in. (Foto: Esther Huijbregts)
  Het regende en met de wind leek het in eerste instantie wel mee te vallen. Toch zorgde de kerstbomenverbranding op de Markt in Prinsenbeek zondagavond voor een mooie spektakel. Alsof de wind er plezier in had langs alle kanten onder de vuurzee te blazen. De brandweer was goed voorbereid en gaf met de spuit de vonkenregen geen kans.  

  Een spectaculair schouwspel voor de toeschouwers, onder wie veel kinderen met ouders. Ook Jens, Stan, Geert en Tess staan vooraan te genieten. Ze zijn twee weken bezig geweest met inzamelen. Hun voorraad mochten ze opslaan bij vriendelijke buurman Ad. En vandaag werd zelfs een grijper ingezet om alle verzamelde bomen op de kar te krijgen. In totaal zorgde deze groep tienjarigen voor maar liefst honderd bomen op het marktplein.

   

  Toch belandden er dit jaar opvallend minder bomen op de brandstapel dan tijdens eerdere edities. Volgens een medewerker van de gemeente waren het er dit keer zo’n zevenhonderd, tegenover zo’n dertienhonderd anders. Mogelijk te verklaren door de late kerstbomenverbranding, bijna half januari.

  Zondag 13 januari 2019
  Prinsenbeekkerstbomenverbranding
  • Jens, Stan, Geert en Tess zamelden honderd bomen in. (Foto: Esther Huijbregts)
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.