1. Sophia, Pieter en Kees in Prinsenbeek's Got Talent

  (Foto's: Prinsenbeek's Got Talent)
  De derde editie van ‘Prinsenbeek’s Got Talent’ is op vrijdag 23 en zaterdag 24 november in De Drie Linden in Prinsenbeek. In de aanloop naar dit evenement presenteren de solisten zich ook op Prinsenbeeknieuws.nl. Dit keer zijn dat Sophia van Heesch en Pieter en Kees Nolet.

  Door organisatie Prinsenbeek’s Got Talent

   

  Sophia

  Deze jongedame leerden we tijdens de vorige editie van Prinsenbeek’s Got Talent al kennen. De Prinsenbeekse Sophia zit inmiddels in de derde klas van het OLV in Breda en heeft het daar behoorlijk druk mee. Naast de hockey en een kersvers vriendje probeert ze zo veel mogelijk te zingen en heeft ze ook nog privé-zangles. ,,De afgelopen tijd heb ik vooral een aantal keer in familiekringen opgetreden’’, vertelt Sophia, die tijdens de begrafenis van haar oma, een feest van haar ouders en de bruiloft van haar tante in Italië van zich liet horen. ,,Ik vind het nog wel behoorlijk spannend om op te treden en daarom doe ik dat vooral nog in vertrouwde kring. Ook speel ik wel eens samen met mijn neefje Xander, waarbij ik zing en hij viool speelt.’’

   

  Toch kreeg Sophia twee jaar geleden tijdens Prinsenbeek’s Got Talent zo de smaak te pakken dat ze zich ook voor deze editie weer aanmeldde.  Ze nam zelfs de uitdaging op zich om een voor haar onbekend nummer te gaan doen van de Nederlandse Margriet Eshuijs, waar Amor Musae eerder al eens mee optrad: ‘God is asleep’. ,,Ik ben met het instuderen vooral aan het verkennen hoe ik er mijn eigen verhaal van kan maken en hoe ik er mijn gevoel in kan leggen; de tekst vind ik heel mooi”, aldus Sophia. Komt u luisteren naar Sophia’s versie van de wereld die aan ons is toevertrouwd?

   

  Pieter en Kees

  Een nieuw talentvol duo dat we u graag presenteren tijdens Prinsenbeek’s Got Talent wordt gevormd door de uit Etten-Leur afkomstige broers Pieter en Kees Nolet. Pieter zit in de laatste jaren van het Stedelijk Gymnasium Breda, waar hij muziekles heeft van meneer Van Dun (in Prinsenbeek ‘wereldberoemd’ als de dirigent van het groot orkest van Amor Musae) en zijn broertje Kees zit in Zevenbergen op het Marklandcollege. Pieter begon op de basisschool op klarinet en deed zijn eerste muzikale samenspeelervaringen op bij harmonie Constantia in Etten-Leur. Zijn twee jaar jongere broer koos aanvankelijk de viool, maar ruilde deze uiteindelijk in voor de gitaar. Pieter begon erbij te zingen. ,,Onze eerste gezamenlijke optredens waren op de markt tijdens Koningsdag, gewoon met liedjes uit het gitaarboek van Kees”, zo vertelt Pieter. Maar al snel ging het verder. ,,Onze ouders zijn dol op Ierland en daarom gingen we daar vaak op vakantie. Zo kwamen we in contact met de muziekcultuur daar en kregen we de smaak te pakken van de Ierse Folk/pop.’’ Via internet verzamelde het duo een keur aan liedjes, die ze instudeerden en waarmee ze geregeld optreden in cafés. Het is een veelzijdig duo: Pieter speelt daarnaast in het blazersensemble van het Stedelijk Gymnasium en zingt ook in het schoolkoor. Via de klassenband van Kees richtten ze samen met nog twee leerlingen een eigen band op, de ‘Guinnypigs’. Ze schreven hiervoor zelf muziekstukken.

   

  Voorlopig lijkt er nog geen einde te komen aan de muzikale ambities van de twee heren. Op 23 en 24 november gaat dit broederduo zijn eigen versie vertolken van ‘The Boxer’ (Simon en Garfunkel) en gaat het dak eraf met ‘Wiskey in the jar’ (the Dubliners). Dum a doo, dum a da, lie la lie la…

   

  Kaarten zijn te koop via de speciale website www.beekstalent.nl. U kunt op deze website ook terecht voor meer informatie.

  Woensdag 10 oktober 2018
  PrinsenbeekPrinsenbeek's Got TalentAmor Musae
  (Foto's: Prinsenbeek's Got Talent)
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.