1. Soepele kaartuitgifte jeugdfeesten

  Senna (13) was om tien voor zeven vanochtend de eerste die zich meldde voor de deur van Café Marktzicht in Prinsenbeek, evenals vorig jaar. Niet veel later was daar vriendin Nienke (13), die er ook zeker van wilde zijn dat ze een toegangsbewijs voor het populaire Kreezie Karnaval in Boemeldonck zou hebben.

  Het was de eerste ochtend van de kaartuitgifte voor het Piepersbal, Kreezie Karnaval en de Kindermiddag. De rij met wachtenden was kort voor de start uitgifte om half tien aanzienlijk korter dan in het verleden. Sinds enkele jaren staan Mark Verheijen en John van Paeschen van de BAK er nummertjes uit te delen, zodat de ontvangers tot half tien nog even iets anders kunnen gaan doen.

   

  Wachten met een tas met eten en drinken is eigenlijk niet meer nodig, zo ontdekte een moeder die al op tijd was gekomen; zij gaf aan de koffie dan maar thuis te gaan opdrinken. Een andere moeder, die met haar zoon vrij ver vooraan stond, vroeg zich wel bezorgd af of het allemaal goed zou gaan om half tien, als er nog meer dan honderd nummers zouden tussenvoegen. 

   

  Toen de deuren eenmaal open waren en Kees Oomen in het café nog even de spelregels had uitgelegd, mocht de eerste groep de zaal in. Daar zat het vertrouwde team - met veel leerkrachten - achter de tafels, om de kinderen en hun ouders van toegangsbewijzen te voorzien. En dat liep gesmeerd, zag ook Nancy Giesbergen van de BAK. ,,We hebben in het verleden streng ingezet wat  betreft de regels en dat werkt. Iedereen heeft een BAK-kaart en identiteitsbewijs bij zich.’’

   

  Tot elf uur was er een constante stroom kinderen en ouders. ,,Het valt weer op dat er deze eerste dag voornamelijk mensen uit Prinsenbeek komen’’, aldus Giesbergen.

   

  Voor beide feesten zijn nog kaarten beschikbaar op het tweede uitgiftemoment volgende week. De verwachting is dat er voor het Piepersbal genoeg kaarten zijn. Voor het Kreezie Karnaval is dat volgens de BAK-bestuurster moeilijk te voorspellen. ,,Dat is ook afhankelijk van de belangstelling van buiten het dorp.’’ Vorig jaar was het Kreezie niet uitverkocht.

   

  Op zaterdag 16 februari kunnen belangstellenden voor de jeugdfeesten nog een keer tussen 09.30 en 11.00 uur in Marktzicht terecht. Het Piepersbal is toegankelijk voor kinderen vanaf groep 4 tot en met  groep 8 en het Kreezie Karnaval voor kinderen vanaf groep 8 tot en met 15 jaar. Tijdens de karnavalsdagen kost een kaart aan de deur voor het Piepersbal €6,00 en voor het Kreezie Karnaval €7,00 per avond. Kinderen die in groep 8 zitten mogen dus naar beide feesten, maar daarvoor moeten ze dan wel beschikken over een ‘legitimaosiepasje’ dat ze op school krijgen. Kinderen die in groep 8 zitten op een school buiten Prinsenbeek dienen voor zo’n pasje contact op te nemen met Nancy Giesbergen (nancygiesbergen@gmail.com). Voor meer informatie zie website BAK van Boemeldonck: klik hier.

  Zaterdag 09 februari 2019
  PrinsenbeekcarnavalBoemeldonckjeugdfeesten
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.