Deze website gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.
 1. Sloop Vijverstraat volgende week verder

  Sloop Vijverstraat volgende week verder
  (Foto: Ad van den Bliek)
  De sloop van voormalig museum De Rijf en de oude bibliotheek aan de Vijverstraat 3 in Prinsenbeek gaat volgende week verder, meldt de Gemeente Breda. Op 20 februari was de sloop stilgelegd vanwege de vondst van asbestplaatjes.

   

  Bij de bouw in 1970 zijn prefab-elementen gebruikt. Om deze elementen te stellen, gebruikte men meestal houten plankjes. Bij dit gebouw zijn vierkante stukjes asbest gebruikt. Asbest in deze vaste vorm is volgens de gemeente niet gevaarlijk voor de omgeving. Een gecertificeerd onderzoeksbureau deed onderzoek en bracht een rapport uit. Op basis van dit rapport is een sloopplan gemaakt.

   

  Dat betekent dat het gebouw volgende week in twee dagen verder zal worden gesloopt. Voor de veiligheid wordt er water overheen gespoten, zodat asbestdeeltjes niet wegwaaien. In de kruipruimte en de fundering zitten mogelijk nog asbestplaatjes. Deze zijn pas zichtbaar bij de vervolgsloop. Als dat het geval is, legt de gemeente het werk weer stil en volgt nieuw onderzoek.

   

  De vondst van asbest betekent een flinke financiële tegenvaller voor de gemeente. Om hoeveel geld het gaat, wordt niet bekendgemaakt. Maar wel dat de kosten zeker drie keer zo hoog uitvallen als de oorspronkelijke aanneemsom. Het materiaal moet immers op speciale manier worden afgevoerd en verwerkt.

   

  CPO-SAP (collectief voor het realiseren van seniorenappartementen) wil op deze locatie een gebouw met veertien appartementen bouwen. Over de start van de bouw van het appartementencomplex geeft de gemeente in een later stadium nadere informatie.

  Woensdag 14 maart 2018
  PrinsenbeekVijverstraat 3sloopGemeente Breda
  Sloop Vijverstraat volgende week verder
  (Foto: Ad van den Bliek)
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.