Groenrijk 728 voorjaarsbloeiers
 1. Sloop deel Griffioen in zomervakantie

  De Griffioen krijgt een nieuw schoolgebouw op de bestaande locatie aan de Schoolstraat in Prinsenbeek. In verband met de huisvesting van de leerlingen wordt de bouw in twee fasen uitgevoerd, melden projectmanager Allard Zijlstra van opdrachtgever BreedSaam en directeur Defrie Tempelaars van de school. In de zomervakantie wordt aangevangen met de sloop van de eerste fase.
  (Tekeningen: BreedSaam)

  De leerlingen zijn tijdens bouwfase één gehuisvest in een deel van het bestaande gebouw, de tijdelijke units en de schoolwoningen (gebouw met balkonnetjes). Deze interne verhuizing heeft afgelopen meivakantie plaatsgevonden. Nadat fase één is gerealiseerd, verhuist een deel van de leerlingen naar bouwdeel één van de nieuwbouw. Vervolgens zal de rest van de nieuwbouw worden gerealiseerd.

   

  De planning is als volgt:

  - In de zomervakantie van 2022 wordt aangevangen met de sloop van fase één;

  - In schooljaar 2022/2023 wordt fase één gerealiseerd;

  - In de zomervakantie van 2023 wordt de overige bestaande bebouwing gesloopt.

  - In schooljaar 2023/2024 wordt fase twee gerealiseerd;

  - Verbouwing schoolwoningen in 2024. Die worden op de begane grond aangepast voor kinderopvang. De lokalen op de verdieping worden dan voor buitenschoolse opvang ingezet.

   

  De werkzaamheden zullen worden uitgevoerd door bouwbedrijf Boot, Van Dijnsen en Bink Elektro. Tijdens de bouw wordt de Bouwapp ingezet, om met de omgeving van het project te communiceren over eventuele hinder en hoogtepunten.

   

  BreedSaam is de coöperatie van schoolbesturen van het primair en speciaal onderwijs in Breda. BreedSaam is eigenaar van nagenoeg alle schoolgebouwen van het primair en speciaal onderwijs in de gemeente Breda, waaronder de drie scholen in Prinsenbeek.

  Donderdag 19 mei 2022
  Prinsenbeekbasisschool De GriffioennieuwbouwsloopBreedsaam
  (Tekeningen: BreedSaam)
  0
  [nexturl]
  Reacties