Groenrijk 728 kerst
 1. Slim Huisje om lang zelfstandig te wonen

  De Prinsenbeekse Bezige Bijen (PBB) hebben een ‘Slim Huisje’ gebouwd in hun werkplaats aan de Mastlanddreef. Dit project op initiatief van het Dorpsplatform Prinsenbeek omvat een kleinschalige, uitnodigende informatieruimte met slimme, handige hulpmiddelen op het gebied van wonen en zorg.
  (Foto's: Prinsenbeekse Bezige Bijen)

  Door Dorpsplatform Prinsenbeek

  Het is de bedoeling dat ouderen of mensen met een fysieke beperking zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. Hier in Prinsenbeek wordt al geruime tijd nagedacht over de vraag hoe iedereen zo lang mogelijk, zelfstandig, comfortabel en veilig thuis kan blijven wonen. Het Domein Zorg en Welzijn van het Dorpsplatform Prinsenbeek heeft daarin het voortouw genomen.

   

  Samen met de Prinsenbeekse Bezige Bijen (PBB) is het Slim Huisje opgezet. De PBB is een stichting die moet bijdragen aan het welzijn van ouderen. Het Slim Huisje is tot stand gekomen in samenspraak met organisaties als KBO en Zonnebloem Prinsenbeek, Thebe Thuiszorg, Thebe Hagedonk en Zorg voor elkaar Breda.

   

  In het Slim Huisje kunt u informatie krijgen over allerlei zaken die mensen kunnen helpen zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen. Denk bijvoorbeeld aan drempelhulpen, slimme sloten en stekkers, verlichting die vanzelf aan en uit gaat, douchestoeltjes en beugels voor trap en toilet. Er zijn ook andere, wat meer technologische hulpmiddelen te zien, zoals een speciale tablet voor senioren, spraakbesturing van Google Home en nog veel en veel meer.

   

  Voor de inrichting van het Slim Huisje Prinsenbeek is in onderling overleg gekozen voor de volgende uitgangspunten: De producten moeten makkelijk verkrijgbaar, eenvoudig aan te sluiten en betaalbaar zijn. Kortom slimme, handige hulpmiddelen op het gebied van wonen en zorg.

   

  Geschoolde vrijwilligers van de Bezige Bijen gaan de informatie verzorgen. Zij zullen hulp bieden bij het maken van de juiste keuzes uit een veelheid aan producten die op de markt zijn. Ze kunnen belangstellenden vertellen waar ze de spullen kunnen kopen en desgewenst ook doorverwijzen naar installateurs.

   

  Elke dinsdagochtend open

  Het Slim Huisje is gevestigd aan de Mastlanddreef 2a te Prinsenbeek, bij de dorpswerkplaats van de Bezige Bijen. Wilt u komen kijken of informatie in winnen? Elke dinsdagochtend is het Slim Huisje open van 09.00 tot 12.00 uur. Vooraf een afspraak maken is niet nodig.

  Vrijdag 17 november 2023
  Prinsenbeekslim huisjeouderenwonenzelfstandigDorpsplatformKBOThebe
  (Foto's: Prinsenbeekse Bezige Bijen)
  Deel dit artikel op:
  0
  [nexturl]
  Reacties