1. Sjan van Zijp, de ‘snoepjesmevrouw’ van Set Up

  Het was 8 januari 1974 toen Sjan van Zijp-Goos zich met enkele buurvrouwen aanmeldde bij volleybalvereniging Set Up in Prinsenbeek. Een enthousiast lid vol vrolijkheid en humor. Vanaf het eerste moment was ze met de vereniging begaan, en nog steeds. Daarom meldde Set Up haar aan voor de actie 'Clubhelden van de amateursport'.
  Sjan van Zijp, de ‘snoepjesmevrouw’ van Set Up
  Sjan van Zijp. (Foto: Set Up)

   

  Door Baukje Sikma, secretaris Set Up

  28 jaar lang was ze lid van het recreantenteam, maar daarnaast deed ze ook al allerlei nevenactiviteiten zoals wedstrijden tellen of fungeren als lijnrechter. Toen verschillende leden van haar team noodgedwongen stopten door gezondheidsproblemen of leeftijd, besloot ook Sjan haar lidmaatschap op te zeggen.

   

  Toch heeft ze de vereniging nooit in de steek gelaten. Ongeveer 20 jaar geleden is ze begonnen als zaalwacht bij de wedstrijden van Set Up. Sjan zorgt op wedstrijddagen dat alles soepeltjes verloopt. Ze zorgt dat de speelvelden gereed zijn. Telformulieren liggen klaar. Na afloop zorgt Sjan dat alle telformulieren weer worden ingenomen, gecontroleerd en daarna in de computer ingevoerd voor de Nevobo. Nu Nevobo dit seizoen is gestart met een digitaal wedstrijdformulier, hoeft Sjan hier zich niet meer druk om te maken. Maar bij de recreatieve competitie van de O.R.V. dienen nog wel formulieren ingevuld te worden en verzonden te worden naar de wedstrijdleiding. Sjan doet dit voor de teams van Dames 1 en Heren 1 en zo nodig voor het Mix-team. Bij het Damesteam en Herenteam is ze de vaste teller en bij andere teams valt ze waar nodig in.

   

  Sjan heeft al menig bitterbalgarnituurtje mogen bestellen; als de teams van Set Up in de O.R.V.-competitie, waar ze telt (dus Dames 1 en Heren 1) winnen met 4-0 trakteert ze op bitterballen uit eigen portemonnee! Maar ook na de wedstrijden is Sjan nog aan het regelen. Onder haar bezielende leiding worden de velden weer opgeruimd en schoon en netjes achtergelaten.

   

  Bij de tegenstanders en het publiek staat Sjan van Zijp bekend als de ‘snoepjesmevrouw’. Er gaat geen wedstrijd voorbij zonder dat Sjan doosjes met snoepjes bij zich heeft, die ze uitdeelt aan de spelers en het publiek.

   

  Als vrijwilliger is ze altijd bereid mee te denken en te organiseren bij de diverse toernooien bij Set Up. Ook bij schoolprojecten om de jeugd enthousiast te maken is ze aanwezig geweest. Al vele jaren beheert ze de Lotto-pot. De opbrengst hiervan wordt besteed aan attenties voor de teams die kampioen worden, attenties voor de jeugd bij toernooien en bij Sinterklaas of bij bijzondere gelegenheden. Ook voor de  kampioensteams maakt ze uit eigen middelen creatieve cadeaus.

   

  U zult begrijpen dat we bij Set Up erg blij zijn met Sjan. Voor al haar verdiensten voor Set Up is ze op 28 mei 2005 dan ook tot erelid van de vereniging benoemd. In 2012 heeft ze ook de bronzen erespeld van de Nevobo ontvangen. Set Up Prinsenbeek kan niet zonder zulke vrijwilligers en daarom hebben we Sjan van Zijp-Goos opgegeven als Clubheld van 2017! Helpt u mee haar te helpen aan deze titel door te stemmen via www.clubheld2017.nl?

  Zondag 22 oktober 2017
  PrinsenbeekSet Upvolleybalvrijwilligerclubheld
  Sjan van Zijp, de ‘snoepjesmevrouw’ van Set Up
  Sjan van Zijp. (Foto: Set Up)
  Reacties