1. Shirts spelers ’68 voor Beek Vooruit 1

  • Een foto van het voetbalveld aan de Schoolstraat en aan de Heikant, met het elftal van toen, krijgt een speciaal plekje in het clubhuis.
  Beek Vooruit speelt dit jaar vijftig jaar op sportpark De Heikant in Prinsenbeek. Zondagmiddag voor aanvang van de wedstrijd thuis tegen Zeelandia Middelburg kregen de spelers van Beek Vooruit 1 daarom een retroshirt 1968 uit handen van een aantal van de spelers van toen.

  Oud-voetballers Antoon van den Eijnden, Wil Vriens, Michel Hennekam, Toon Vincenten, Toon Lauwen en Jan Naalden betraden het kunstgrasveld om ze aan de spelers van nu te overhandigen. In de hoop dat Beek Vooruit er dit seizoen net zo succesvol mee mag zijn als zij toentertijd.

   

  Want na de ingebruikname van het voetbalveld aan de Heikant bleef dat succes in 1968 niet uit, vertelde Frank Timmers tijdens een feestelijk moment met de oud-spelers in de bestuurskamer kort voor de overhandiging van shirts. ,,Ze werden ongeslagen kampioen en een jaar later promoveerden ze met een voorsprong van 9 punten eindelijk naar de vierde klasse KNVB, om nooit meer naar de onderafdeling af te dalen.’’

   

  Timmers pakte in zijn verhaal ook terug op de periode voorafgaand aan De Heikant. In 1946 ging de club van start met dertig leden. Er werd gevoetbald op een weiland aan de Groenstraat, waar nu de Brabantstraat ligt. Daarna aan de Burgstsedreef. In 1950 gunde de gemeente de club een terrein aan de Schoolstraat, met later houten barakken als kleedkamers. Beek Vooruit was knus, met drie elftallen plus een jeugdelftal. Lid werd je vanaf je twaalfde. Onderwijzer Jan van Haperen van de Heilig Hartschool merkte talenten op tijdens het speelkwartier op het schoolplein. Omdat er huizen moesten komen aan de Schoolstraat, nu Sinopelhof, is de club uiteindelijk op De Heikant neergestreken. Voor de spelers was dat ‘van de hel in de hemel’.

  Zondag 09 december 2018
  PrinsenbeekBeek VooruitDe Heikantsportpark
  • Een foto van het voetbalveld aan de Schoolstraat en aan de Heikant, met het elftal van toen, krijgt een speciaal plekje in het clubhuis.
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.