Groenrijk 728 sept
 1. Scouts terug van heerlijke kampweek

  Na een week zomerkamp kwamen de leden van Scouting Thomas-More vandaag weer naar Prinsenbeek. Geen massale thuiskomst op het scoutingterrein vanwege de coronamaatregelen, maar verder hebben de kinderen en jongeren zich de afgelopen dagen toch vooral onbezorgd op al hun activiteiten kunnen richten.
  (Foto's: Scouting Thomas-More)

  De Prinsenbeekse scouting was de afgelopen week met in totaal 113 kinderen en ruim 40 stafleden op pad. De jongste kinderen, de bevers, waren in Goirle, de kabouters in Middelburg en de Welpen in Duizel. De gidsen hadden hun kampterrein in de buurt van Zandvoort, de verkenners in Brunsum en de rowans en sherpa’s in de omgeving van Nijmegen. Een prima verlopen kampweek voor alle speltakken, vertelt voorzitter Wim Kwakkenbos van Thomas-More na afloop. ,,Alles is goed gegaan.''

   

  Van een indrukwekkend lange hike bij de rowans en sherpa’s tot spannende spelletjes bij de bevers. En ravotten op het strand bij de gidsen. Het is zomaar een greep uit het grote aantal bezigheden van de verschillende speltakken.  Activiteiten volgens goed gebruik rondom een kampthema, zoals bij de kabouters 'heksen'. Anders dan vorig jaar hadden de deelnemers dit keer geen last van overmatige hitte, maar was het voor het programma juist prettig Hollands zomerweer.

   

  Veel tijd om aan thuis te denken hadden de kinderen niet, maar bij aankomst vandaag in Prinsenbeek vonden ze het toch maar wat fijn om weer bij hun familie te zijn.

  Zaterdag 28 augustus 2021
  PrinsenbeekscoutingkampScouting Thomas-Morekamp
  (Foto's: Scouting Thomas-More)
  0
  Reacties