Groenrijk 728 100920
 1. Afkoelen in het scoutingzwembad

  De hitte maakt scoutingleden creatief, ontdekten twee bestuursleden van Scouting Thomas-More donderdag. Die deden een ronde langs alle kampterreinen en hoorden daar over de vele geïmproviseerde zwembaden.
  • Bij de bevers vieren ze kerst tijdens het zomerkamp.
  (Foto's: Scouting Thomas-More)

  Omdat er afgelopen zaterdag geen officiële opening kon worden gehouden vanwege de coronaregels, overhandigden de bestuursleden taarten bij alle groepen. Die werden bij de ingang afgegeven, want ook Corné van der Hoeven en Arjen Bulkmans mochten de ‘coronabubbel’ niet betreden.

   

  Het coronaprotocol wordt goed nageleefd en alles verloopt prima, zagen de bestuursleden, die bij de welpen zelf ook werden getemperatuurd. De deelnemers aan het kamp beleven een mooie week en vermaken zich uitstekend met allerlei activiteiten. Het programma is vanwege de hitte wel wat aangepast. ,,Met die zwembadjes op het kampterrein en activiteiten vooral in de ochtend en avond. En ’s middag rustig aan’’, aldus Van der Hoeven.

   

  In totaal zijn er deze week ruim negentig kinderen en een grote groep stafleden mee op kamp. Ook de jongsten, de bevers mogen dit jaar meedoen. Zij kamperen van donderdag tot en met zaterdag in het eigen scoutinggebouw. De welpen hebben hun kamp dit jaar in Harderwijk, de kabouters in Udenhout, de verkenners – net als de rowans en sherpa’s - in Bentveld en de gidsen in Baarn. Na een week, of voor een paar groepen iets korter, komen de scoutingleden komende vrijdag en zaterdag weer naar Prinsenbeek.

  Donderdag 13 augustus 2020
  PrinsenbeekScouting Thomas Morescoutingkampcoronahittezwembad
  • Bij de bevers vieren ze kerst tijdens het zomerkamp.
  (Foto's: Scouting Thomas-More)
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw tips, nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.