Deze website gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.
 1. Scouts bakken 6.000 appelbeignets

  (Foto's: Ad van den Bliek)
  Bij Scouting Thomas-More aan het Moleneind in Prinsenbeek was vanochtend al heel vroeg volop bedrijvigheid. Om vijf uur gingen bestuursleden, ouders en andere vrijwilligers aan de slag met het bakken van een grote berg appelbeignets.

   

  Volgens Mark Chantrel is het waarschijnlijk al de achtenveertigste keer dat de scouting met halfvasten appelbeignets bakt om de clubkas te spekken. In twee ploegen zijn zo’n 35 vrijwilligers in de keuken van het scoutinggebouw bezig met het bakken van de beignets. Het is een goed geoliede machine. In de ruimte daarnaast zijn de rowans en sherpa’s druk aan het inpakken. De bevers, welpen en kabouters gaan met het Boemeltreintje de straat op om de lekkernij te verkopen. En de verkenners en gidsen fietsen met volle kratten door het dorp.

   

  Om elf uur is het bakken gedaan en is er in het scoutinggebouw al niets meer te koop. Rond één uur zijn de kinderen los; dan hebben ze er zesduizend verkocht. Veel Bekenaren genieten vandaag weer van een lekkere appelbeignet bij de koffie.

  Zaterdag 10 maart 2018
  PrinsenbeekhalfvastenappelbeignetsScouting Thomas More
  (Foto's: Ad van den Bliek)
  Reacties
 1. Iets gebeurd in ons dorp?
  Een aankondiging?
  Stuur uw nieuws en foto's s.v.p. naar de redactie.