1. Schoonmaakactie Kornuiten

  Terwijl de leerkrachten staken, zijn de kinderen bij buitenschoolse opvang de Kornuiten van Kober kinderopvang in Prinsenbeek vandaag druk aan het werk. Met zestig man sterk trokken er ze vanochtend op uit voor een schoonmaakactie.

  Eerst gaan ze aan de slag op het speelveld van de Abdisstraat. Met opvallende hesjes en voldoende materiaal prikken ze afval op het veldje en uit de bosjes. Suus (6) vindt het leuk. Ze heeft al het nodige ingezameld. ,,Drinkpakjes en een druivendoos’’, vertelt ze. ,,Grote takken gooien we in de struiken, die passen niet in de zak’’, voegt Martijn (7) toe.

   

  Tijdens de landelijke stakingsdag in het onderwijs vandaag kunnen de kinderen de hele dag terecht bij de Kornuiten, vertelt leidster Mariet Schuijbroek. ,,Van zeven uur vanochtend tot half zeven vanavond.’’ De schoonmaakactie is niet nieuw voor de buitenschoolse opvang. ,,We organiseren elk jaar wel een opruimactie. En vandaag komt dat heel goed uit. We hebben de hele dag en kunnen zo op verschillende plekken terecht. Tussen de middag eten we lekker soep en we eindigen in de grote speeltuin.’’

   

  Meestal combineert de leiding de actie ook met de nodige informatie over vervuiling, zoals bijvoorbeeld over plastic soep. ,,De kinderen vinden de actie leuk, zijn lekker buiten en het is goed voor de bewustwording’’, aldus Schuijbroek. De Gemeente Breda zorgt voor de spullen en het afvoeren van het afval.

  Vrijdag 15 maart 2019
  Reacties