Groenrijk 728 online
 1. Schoonheidssalon PUUR leeggeroofd

  In de nacht van zondag op maandag is er ingebroken bij PUUR Huidinstituut aan de Beeksestraat in Prinsenbeek. De daders hebben de hele zaak leeggehaald. De schade loopt in de tienduizenden euro’s, aldus eigenaresse Edith Naaijkens van de schoonheidssalon.
  Schoonheidssalon PUUR leeggeroofd
  (Foto: PUUR Huidinstituut)

  Op camerabeelden is te zien dat rond 01.30 uur twee jongemannen met capuchons op de voordeur openbreken. Vervolgens nemen ze de tijd; ze zijn anderhalf uur bezig en lopen verschillende keren met spullen op en neer naar een voertuig in de Parklaan.

   

  Het lijkt erop dat ze precies wisten waarvoor ze kwamen; alle dure cosmetica hebben ze meegenomen, ook de kerstcadeautjes voor de klanten en zelfs de gebruikt lippenstifttesters, vertelt de onderneemster. ,,Maar ook de computers en de kassa. Alleen wat teveel volume had, hebben ze laten staan.’’

   

  Toen Naaijkens maandagochtend haar zaak wilde openen, kwam ze bij de opengebroken deur uit. Ook de kerstverlichting stond aan, zelfs die op batterijen in de bloemstukken. Na de eerste schrik is ze meteen alles gaan regelen, van politie, verzekering, schadeherstel tot leveranciers. Zodat ze ’s middags alweer klanten kon ontvangen. 

   

  Nu is ze vooral boos. ,,Maar we houden de moed erin’’, zegt ze. Om eraan toe te voegen dat het er wel inhakt en het niet altijd makkelijk is om positief te blijven, zeker na al zo’n lange coronatijd. Daarbij is de periode rond kerst ook nog eens een belangrijke tijd voor de zaak.

   

  Ze is wel heel blij met de medewerking van leveranciers, medewerkers en familie. Zij maken het mogelijk dat haar zaak zo snel alweer kan draaien. Veel mensen vragen wat ze kunnen doen om te helpen. ,,Nou, gewoon blijven komen’’, zegt ze tegen haar klanten. ,,Daar maak je me blij mee.’’

  Dinsdag 07 december 2021
  PrinsenbeekPuur Huidinstituutschoonheidssaloninbraak
  Schoonheidssalon PUUR leeggeroofd
  (Foto: PUUR Huidinstituut)
  0
  Reacties