Groenrijk zomergoed 728
 1. Schoolkamp laatste moment uitgesteld

  Teleurstelling bij de groep 8-leerlingen van basisschool De Horizon in Prinsenbeek. Hun koffers en fietsen stonden al klaar; de schoolverlaters zouden vandaag op kamp gaan, maar een coronabesmetting gooide roet in het eten. Zondag moest in allerijl worden besloten om het kamp af te gelasten. Wel kon snel een nieuwe datum worden geprikt.
  Schoolkamp laatste moment uitgesteld
  Vertrek schoolkamp 2020. (Archieffoto Stim Fotografie, Michelle de Vries)

  ,,Dit is wat je echt niet wilt’’, reageert directeur Frank Op de Beek van De Horizon. Zondag kreeg de school bericht van een positieve testuitslag bij één van de groep 8-leerlingen, die milde klachten had. Bij een eerdere test vijf dagen daarvoor was de uitslag nog negatief.

   

  Toen zondag de tweede test een positieve uitslag liet zien, moest er snel worden gehandeld. Er werd overlegd met een GGD-schoolteam en bepaald dat volgens de richtlijnen de leerlingen allemaal al konden worden getest. Voor het kamp was dit echter te laat. ’s Avonds was er daarom een online bijeenkomst met kinderen en ouders om alles te bespreken.

   

  Maandagmiddag was het merendeel van de testuitslagen bekend en tot dan waren er geen besmettingen vastgesteld bij zowel de leerkrachten als de geteste andere leerlingen. Zodra er duidelijkheid is over alle testuitslagen kunnen de kinderen mogelijk weer naar school.

   

  En op 12 juli gaan de laatstejaars van De Horizon alsnog op kamp, naar dezelfde locatie in Loon op Zand. ,,Zo is het goed gelukt om dit op te lossen, binnen de geldende coronarichtlijnen'', aldus de directeur.

  Maandag 07 juni 2021
  Prinsenbeekbasisschool De Horizonschoolkampcorona
  Schoolkamp laatste moment uitgesteld
  Vertrek schoolkamp 2020. (Archieffoto Stim Fotografie, Michelle de Vries)
  0
  Reacties