Regiobank bedrijfshypotheek 728
 1. Schenking Gasthuis aan Zilverberk

  Stichting De Zilverberk heeft een mooi bedrag ontvangen van de Stichting Voormalig Gasthuis Breda, meldt het bestuur. Het is een bijdrage voor de inmiddels afgeronde uitbreiding en vernieuwing van het ouderencentrum aan de Schoolstraat. Hoeveel het Voormalig Gasthuis heeft geschonken, wordt niet bekendgemaakt.
  Schenking Gasthuis aan Zilverberk

  Maar dat het om een bedrag met vijf cijfers gaat, wil voorzitter Wender de Beet van Stichting De Zilverberk wel kwijt. ,,En daar zijn we natuurlijk heel blij mee.’’ Vorige zomer ontving De Zilverberk ook al een mooie donatie van het Oranje Fonds.

   

  De Stichting Voormalig Gasthuis Breda is de oudste nog bestaande liefdadigheidsinstelling van Breda. Ze beheert thans een doelvermogen waaruit activiteiten ten behoeve van het lichamelijke en geestelijke welzijn van ouderen in Breda worden gesubsidieerd.

   

  De verbouwing van De Zilverberk, waar in de eerste plaats Seniorenvereniging KBO Prinsenbeek thuis is, kwam hier ook voor in aanmerking. Het werk aan het gebouw is intussen klaar. De entree is groter gemaakt en er is een ruime garderobe bijgekomen. De luchtbehandelingskast is naar het dak van het gebouw verhuisd en de voormalige garderobe is nu een afgesloten opslagruimte.

   

  Om de verbouwing te financieren heeft Stichting De Zilverberk vorig voorjaar obligaties voor particulieren uitgegeven. De belangstelling hiervoor was zo groot dat in anderhalve week ruim 100.000 euro werd opgehaald.

   

  Ontmoetingscentrum De Zilverberk is in 2013 door Stichting De Zilverberk gekocht van de Gemeente Breda. De afgelopen jaren was er al het nodige onderhoud gepleegd. Zo is het dak vernieuwd, is het gebouw beter geïsoleerd en zijn de verwarmingsketel en het meet- en regelsysteem vervangen.

  Woensdag 12 januari 2022
  PrinsenbeekDe ZilverberkKBO PrinsenbeekschenkingVoormalig Gasthuis Breda
  Schenking Gasthuis aan Zilverberk
  0
  Reacties